Másodszor is elkapta a koronavírust a Szeged magyar válogatott kézilabdázója

Bodó Richárd magyar férfi kézilabda válogatott
Hungary's left back Richard Bodo (C) attempts a shot as he is challenged by Brazil's pivot Rogerio Moraes (R) during the 2021 World Men's Handball Championship between Group I teams Hungary and Brazil at the New Capital Sports Hall in the Egyptian capital Cairo on January 21, 2021. (Photo by Petr David Josek / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Bodó Richárd, a MOL Pick Szeged magyar válogatott kézilabdázója pozitív koronavírusteszt miatt nem lesz ott a nemzeti csapat Szlovákia elleni Eurokupa-mérkőzésein.

A magyar szövetség és a klub közös közleménye szerint az átlövő legutóbbi tesztje mutatta ki a pozitivitást, ám mivel a mintavétel még a válogatott programot megelőzően történt, a keret tagjainak nem kell karanténba vonulnia. Bodó jól van, tünetei nincsenek - írta honlapján a szegedi egyesület, amelynek játékosai hetente többször vesznek részt mind kötelező antigén-, mind pedig PCR-teszteken. A játékos járványügyi elkülönítése megtörtént, jelenleg karanténidejét tölti - tették hozzá.

- fogalmazott a balátlövő.

Hozzátette, jó formában játszott, vasárnap a Balatonfüred ellen kilenc gólt szerzett, és alig várta a válogatott összetartást.

Bodó kihagyni kényszerül a nemzeti csapat két, Szlovákia elleni Eurokupa-mérkőzését Forrás: AFP/Petr David Josek

"A Szegeddel a Veszprém elleni rangadóra, a Kiel elleni BL-párharcra, illetve a Magyar Kupa befejező részére készültünk, ezek azok a mérkőzések, a szezonnak az a szakasza, amit a legjobban várunk.

- mondta Bodó.

A rendező jogán biztosan Európa-bajnoki résztvevő magyarok március 12-én Pozsonyban, míg két nappal később Győrben találkoznak a jövő évi Eb társházigazdájával.