Vágólapra másolva!
Hiába dobott 17 gólt a szlovén Mitja Janc Spanyolország ellen, ez is kevés volt a győzelemhez csapata számára az U19-es kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében.

Nem mindennapi eseményeknek lehettünk szemtanúi a korosztályos kontinenstorna keddi napján. A parádés teljesítményt nyújtó Mitja Janc 17 gólját is elhomályosítja az, amit a spanyol válogatott a hajrában véghezvitt.

Szlovénia 40 másodperccel a vége előtt 37-34-re vezetett és labdája volt a négy gólos előny kialakításához. Azonban egy belemenés miatt a spanyolok labdát szereztek és Jan Gurri Aregay hétméteresével fél perccel a lefújás előtt szépítettek is.

Ez még nem jelentett volna akkora gondot, de a szlovénok elszórtak egy újabb labdát, aminek köszönhetően 59:54-nél Antonio Llamazares lőtt üres kapus gólt. Majd jött egy újabb kavarodás, és Javier Rodríguez, aki a dudaszó pillanatában belőtte a 37-37-es végeredményt kialakító gólt.

Spanyolországnak ez a pont is kellett ahhoz, hogy bejusson a legjobb négy közé, ahol Németországgal fognak játszani. Szlovénia számára sem lett komoly következménye a pontvesztésnek, ugyanis ők is ott lesznek a pénteki elődöntőben - az ellenfelük a házigazda Horvátország lesz.

A magyar U19-es válogatott pénteken a 9-12. helyért Norvégia ellen lép pályára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!