Vágólapra másolva!
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Győri Audi ETO 31-25-re legyőzte a Savehof csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A svéd együttes otthonában Fodor Csenge szép gólja volt a mieink egyik legemlékezetesebb megmozdulása.

A győriek 22 éves balszélsője két góllal zárta az összecsapást, melyek közül ez a találat még az európai szövetség érdeklődését is felkeltette:

Fodor egy kézzel kapta el a labdát Laura Glauser indítása után, majd nehéz helyzetből lőtte a kapuba. A fiatal magyar válogatott kézilabdázó 29 gólnál jár a BL-szezonban, aminél a tavalyi évadban csak eggyel szerzett többet.

Az ETO-ban Ambros Martín mindenkinek megpróbál játéklehetőséget adni, ráadásul ezt a rotációt a világ legjobbjaival teheti meg. Van olyan poszt, ahol három világsztár várja, hogy pályára kerülhessen, a spanyol szakember ennek a helyzetnek eddig abszolút megfelelően forgatja csapatát.

Estelle Nze Minko és Ryu Eun-hee a győriek legeredményesebb játékosai a mostani BL-szezonban Forrás: EHF CL, Facebook

Ez az oka, hogy míg a BL góllövőlistáját Jamina Roberts már 85 góllal vezeti Cristina Neagu (84 gól) és Nora Mörk (81 gól) előtt, addig a 44-44 találattal a legeredményesebb győrieknek számító Estelle Nze Minko, Ryu Eun-hee párosnak komoly lemaradása van e tekintetben.

Ami a Győr keretének a mélységét jelzi, hogy hét játékosuk is 35 és 44 gól közötti teljesítménnyel áll, összesen pedig 19 gólszerzővel bírnak a mostani idényben.

A magyar sztárcsapat eddig megállíthatatlan ebben a szezonban, mind a 13 csoportmeccsét megnyerte a legrangosabb európai kupában. Az utolsó körben a Vipers Kristiansand otthonában folytathatja 2018 óta tartó veretleségi sorozatát szombat este.

Mindent egy helyen az Eb-ről