Magyar kapusa vezette bravúros győzelemre az amerikai csapatot a kézilabda-vb-n

Malmö, 2023. január 23. Az amerikai válogatott tagjai ünnepelnek, miután 24-22-re győztek Belgium ellen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 3. fordulójában, a III. csoportban játszott Belgium-Egyesült Államok mérkőzésen Malmöben 2023. január 23-án. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson
Vágólapra másolva!
Az amerikai-magyar kettős állampolgár Merkovszki Pál bravúros teljesítménnyel járult hozzá az Egyesült Államok 24-22-es győzelméhez Belgium ellen az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, hétfőn.

A végig szorosan alakuló malmői mérkőzésen a Budai Farkasok játékosa 35 belga lövésből 13-at kivédett. Az amerikaiak két győzelemmel és négy vereséggel zárták a tornát, a csoportkörben Marokkó ellen nyertek.

Azon a meccsen ugyanúgy Merkovszkit választották a mezőny legjobbjának, mint hétfő délután.

Az amerikai válogatott tagjai ünneplik a meccs emberének választott magyar származású kapust, Merkovszki Pált (kékben) a belgák legyőzése után Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson

A két csapatban összesen hatan zártak négy, valamint öten három góllal.

A katowicei III. csoportban is meglepetés született, ahol Argentína végig jobban játszva a balszélső, Ignacio Pizarro 9, valamint az irányító Pablo Simonet 5 góljára építve négy találattal győzte le Katart.

Eredményekm középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
III. csoport (Katowice): Argentína-Katar 26-22 (12-9)
IV. csoport (Malmö): Egyesült Államok-Belgium 24-22 (14-12)
A 25-32. helyért, 3. forduló, II. csoport (Plock): Tunézia-Algéria 30-25 (15-12)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!