Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára készülő amerikai kosárlabda-válogatott LeBron James utolsó pilanatban dobott kosarának köszönhetően 101-100-ra nyert Dél-Szudán ellen.

Az afrikai csapat a második félidő elején már 16 pontos előnyben volt, de a pénteken kezdődő párizsi olimpia legnagyobb esélyese a folytatásban feljavult, és végül az utolsó pillanatban kiharcolta a győzelmet. 

Nyolc másodperccel a meccs vége előtt LeBron James tört be a palánk alá, majd bedobta a ziccert, 

ezzel pedig az amerikai együttes 101-100-ra megnyerte a londoni olimpiai felkészülési meccset.

Dél-Szudán mindössze 13 éve nyerte el függetlenségét, az afrikai ország kosárcsapata Párizsban vesz részt először olimpiai játékokon. 

Arra kell számítanunk, hogy mindenki így fog játszani ellenünk. Ez egy jó emlékeztető számunkra, hiszen a riválisaink úgy készülnek ellenünk, hogy életük meccsét fogják játszani" - 

mondta az amerikaiak szövetségi kapitánya, Steve Kerr.

Ami LeBron Jamest illeti, a Los Angeles Lakers 39 éves szupersztárja 25 ponttal, 6 lepattanóval és 6 gólpasszal zárta a Dél-Szudán elleni londoni meccset, az amerikai válogatott pedig mind a négy olimpiai felkészülési mérkőzését megnyerte. Steve Kerr csapata még egyetlen mérkőzést játszik a párizsi ötkarikás játékok előtt, hétfőn a világbajnok Németország ellen lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!