A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpián a szombati nap délutánján a női vízilabda-csapat is megkezdte a szereplését, méghozzá az Európa-bajnoki címvédő Hollandia ellen. A mieink olimpiai körülmények között legutóbb Tokióban 14-11-re verték a hollandokat, a mostani csoportmeccsen kicsit nehezen indult a magyaroknak a gólgyártás, azonban a második félidő elejére magára talált a csapat, és háromgólos hátrányt dolgozott le. Végül egy szoros végjátékban, 10-8-ra maradt alul a magyar válogatott Hollandia legjobbjai ellen.

Nehezen indult a mérkőzés a magyar együttes számára, a hollandok hamar előnybe kerültek, ráadásul gyorsan növelték is azt, míg a mieinknek nem akart összejönni az első gól. Ez a helyzet egészen az ötödik perc végéig fennállt, amikor is egy emberelőnyben, 

szám szerint a második előnyünkben végre megtört a jég, és Leimeter lőtte be az első piros-fehér-zöld gólt. 3-1-et követően gyors gólváltás következett, mindkét oldalon egy kiállítás után, nálunk Szilágyi volt eredményes, így egy perccel az első negyed vége előtt 4-2-re módosult az eredmény, ami nem is változott a szünetig.

A második nyolc percben Magyari Aldának is köszönhetően a hollandok az egész negyedben nem találtak fogást a mieinken, sajnos ezzel párhuzamosan nálunk elől akadozott a játék, aztán majd hat perc elteltével Faragó óriási gólt lőtt, 4-3-ra zárkózott a csapat, és ezen az egyetlen találaton kívül több gól nem született a nagy szünetig.

Leimeter Dóra szerezte az első magyar gólt a mérkőzésen. Fotó: Angela WEISS / AFP)

Nehezen indult a mérkőzés, de belelendült a csapat

A harmadik negyed kiválóan indult a magyar csapatnak, Vályi másfél perc alatt 4-4-re módosította az állást. A második félidőt a hollandok két kapufával kezdték, igaz, az egyikhez Magyari is nagyon kellett, aztán a harmadik próbálkozás már célba talált, 5-4-re visszavették ezzel a vezetést. 

A védelmek ebben a periódusban is rendben voltak, öt perc alatt mindössze két gól esett, aztán egy emberelőnyt követően a magyar csapat remekül járatta a labdát és a nyolcadik passz után Gurisatti talált be, így a magyarok öt gólját, öt különböző játékos szerezte.

Hamar érkezett a holland válasz, de sokáig nem örülhettek a 6-5-ös vezetésnek, Vályi második góljával ismét egyenlő lett az állás, ami nem is változott a záró felvonásig. 

A negyedik negyed első perce után Hollandia használt ki egy emberelőnyt, 7-6 lett ezzel a 2023-as világbajnoknak, majd rá egy percre újabb gólt szereztek, sajnos Rebecca Parkes kipontozódása után nehezen boldogult a magyar csapat az ellenfél centerjátékával. 8-6 után Vályi harmadik találatának hála gyorsan 8-7-re módosult az állás, és még csak két és fél perc telt el a találkozó záró felvonásból. A következő gólt ismét a mieink szerezték, Szilágyi hihetetlen szemfüles találata után 8-8 lett az eredmény, ismét ledolgozta a hátrányát a magyar válogatott.

Hollandia aztán két egymás utáni támadását is kapufával fejezte be, majd egy magyar emberelőnnyel ott volt a sansz a 9-8-as vezetéshez, de nem tudott élni a csapat a lehetőséggel. Az utolsó egy percre 8-8-as állásnál fordultak a hölgyek, és ennek elején Hollandia emberelőnybe került, majd egyből időt kért ebben a kritikus pillanatban.  Sajnos éltek a lehetőséggel, 9-8 lett oda, 

mi pedig 30 másodperccel a végén kockázatot vállalva, a kapust is felhozva úsztunk fel 7 a 6 ellen, de Keszthelyi lövése a kapufán landolt, így egy rendkívül izgalmas mérkőzést követően, egy üres kapus góllal 10-8-ra nyertek a hollandok.

A magyar válogatott legközelebb hétfőn Kanada ellen száll medencébe az olimpián. Az eredmény kapcsán nem kell azonban kétségbe esni, erről is beszéltek az Origo Podcast vendégei a lefújást követően Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval kiegészülve.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!