A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott a párizsi olimpiát megelőző egyetlen hazai felkészülési meccsén szombat délután Győrben 29-25-re legyőzte Szlovéniát. A sokáig sportszerű mederben folyó csata egészen váratlanul fordult a kispadokat kiürítő tömegverekedésbe.

Mondhatni, látványosan ért véget a Magyarország - Szlovénia férfi kézilabda felkészülési mérkőzés szombat délután Győrben az Audi Arénában. Nem csak azért, mert a mieink remekül játszották végig emberhátrányban az utolsó három és fél percet, hanem sokkal inkább azért, ami Sipos Adrián 4 perces büntetéséhez vezetett.

 Magyarország, Szlovénia, férfi, válogatott, kézilabda, mérkőzés, játék, meccs, 2024. július 13., Audi, Aréna,  Győr, Vass, Károly, emlékmérkőzés,
Nem szóltak a szlovén fiúnak (fehérben), hogy nem pont Sipos Adriában kellene belekötnie
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo /  Ladóczki Balázs - Origo

Az 56. perc végén egy szlovén játékos tört volna be a magyar hatosra, de Sipos Adrián nem hagyta. A magyar védelem vezére valóban hozzáért a lövőkézhez, de éppen csak megérintette azt, viszont a szlovén játékos ettől még nagyot esett. Erre jött teljesen fölöslegesen nagy vehemenciával Blaz Janc, aki elkezdte lökdösni Sipost, amire neki sem kellett több, jól visszalökdöste a szlovént. Erre aztán a mindkét csapat teljes létszámban, szakmai stábokkal együtt a helyszínre rohant, hogy heves lökdösődés után helyre álljon a béke.

A magyar csapatból Sipost persze piros lapot kapott, a mieink pedig emberhátrányban fejezhették be a meccset, amit olyan jól csináltak, hogy megtartották a négygólos előnyüket. 

Az már csak külön érdekesség, hogy a két csapat tavaly januári edzőmérkőzésén is hasonló jelenetek játszódtak le.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!