Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Szlovéniát a szombaton Győrben rendezett felkészülési mérkőzésen. A magyar csapat kedden tíz góllal verte déli szomszédunkat, szombaton azonban jó kezdés után már meggyűlt bajuk Ana Grosékkal.

Eredmény:
Magyarország-Szlovénia 28-27 (17-11)
a magyar gólszerzők: Győri-Lukács 7, Vámos 4, Szöllősi-Schatzl, Kuczora, Márton 3-3, Papp, Albek, Simon 2-2, Debreczeni-Klivinyi, Füzi-Tóvizi 1-1
lövések/gólok: 51/28, illetve 47/27
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 6/3
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A két együttes kedden reggel 9 órától Roglán is találkozott egymással, akkor 31-21-es magyar siker született, és a csapat Győrben ott folytatta, hol Szlovéniában abbahagyta. A remek kezdés (3-0) után még felzárkóztak a vendégek (4-3), 

utána viszont a jó védekezésére alapozva elhúzott a lerohanásgólokat szerző házigazda (13-4).

 Magyarország, Szlovénia,  női, válogatott, kézilabda, mérkőzés, játék, meccs, 2024. július 13., Audi, Aréna,  Győr,
Villámrajtot vett a magyar csapat
Fotó:  Ladóczki Balázs - Origo /  Ladóczki Balázs - Origo

Kisvártatva sokasodni kezdtek a hibák támadásban is védekezésben is, ezt kihasználva az ellenfél előbb 17-11-re felzárkózott, majd a második félidőt sorozatban három góllal kezdte, ekkor Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért.

A magyar válogatott több mint hét és fél perccel a második felvonás kezdete után talált be először.

 A hibák száma nem csökkent, nagy volt a kontraszt az első 17 perc és a hátralévő időszak között, ennek ellenére a hazaiaknak sikerült megőrizniük egy gólt az előnyükből.

 Magyarország, Szlovénia,  női, válogatott, kézilabda, mérkőzés, játék, meccs, 2024. július 13., Audi, Aréna,  Győr,
Böde-Bíró Blanka védései ezúttal is rengeteget segítettek a csapatnak
Fotó:  Ladóczki Balázs - Origo /  Ladóczki Balázs - Origo

Böde-Bíró Blanka hét, Szemerey Zsófia öt védéssel, a túloldalon a korábbi győri átlövé, Ana Gros hat góllal, Maja Vojnovic 11 védéssel zárt. A szlovénok egyszer sem vezettek a mérkőzés folyamán.

A két csapat huszadik egymás elleni mérkőzésén három döntetlen és egy szlovén siker mellett a 16. magyar győzelem született.

A magyar női válogatott legközelebb jövő pénteken lép pályára, amikor a németek vendége lesz Stuttgartban, a párizsi olimpián pedig július 25-én játssza első csoportmeccsét a házigazda és címvédő franciákkal.

A találkozó után a kapus, Böde-Bíró Blanka, a beálló Füzi-Tóvizi Petra és a kislányával a mikorofon elé álló irányító-átlövő Debreczeni-Klivinyi Kinga értékelt az Origónak. Ők sem titkolták, hogy a jó kezdés után szétesett a csapat játéka, de azért voltak a folytatásban is jó pillanatok. A lányok elmondták, hogy a roglai edzőtáborban tapasztalt kellemes 25 fok után számukra is nehéz a kánikula, valamint szó esett arról is, hogy mennyire lesz nehéz hátragyni a családot az olimia idejére.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről