A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre az amerikai válogatott három vereséggel kezdte a párizsi nyári olimpia 3x3-as kosárlabdatornáját. Azonban a rajongók nem csak a csapat eddigi teljesítménye miatt lehettek zavarban, hanem Jimmer Fredette ápolása láttán is.

A lengyelek elleni mérkőzésen három perccel a vége előtt Fredette fájdalmas arccal jelezte, hogy megsérült az ágyéka. A 35 éves kosárlabdázó mindenképp vissza akart menni a pályára, így megkérte az orvosi stábot, hogy megmasszírozzák ki fájó területet. Az orvos gyorsan segítő kezet nyújtott és kezelésbe vette Fredette-t, aki így visszatérhetett az utolsó percekre, de az amerikai csapat végül 19-17-re kikapott.

Mondanunk sem kell, a rögtönzött masszázsról készült felvételek gyorsan bejárták az internetet, a közösségi médiában már közel húszmillióan nézték meg. A legtöbb kosárlabda-rajongó mulatságosnak találta a videót.

Tudtam, hogy olimpikonnak kellett volna lennem"

 – írta az egyik kommentelő az X-en.

Az Egyesült Államok csapata nyolcpontos vereséggel kezdett Szerbia ellen, majd a lengyelek elleni zakó után a litvánoktól is vereséget szenvedett. Legközelebb az olimpiai címvédő Lettország ellen javíthatnak az amerikaiak, majd a házigazda franciák, a kínaiak és végül a hollandokkal találkoznak.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!