A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
6
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara | Gazsó Alida Dóra
13:00Kajak-kenuKajak 500m döntő A
HUNMuszukajev Iszmail
13:00BirkózásIszmail Muszukajev-Haji Aliyev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A brazil Ana Patrícia Silva Ramos, Eduarda Santos Lisboa páros nyerte a párizsi olimpia női strandröplabdatornáját. A 2022-ben világbajnok duó a péntek esti fináléban 2-1-re győzte le a Melissa Humana-Paredes, Brandie Wilkerson kanadai párost. Az 1996-os, atlantai olimpia után másodszor született brazil győzelem női strandröplabdában, de a meccs nem csak emiatt marad emlékezetes.

Az aranymeccsen egy kanadai pont után, a döntő szettben szólalkoztak össze a lányok, de annyira, hogy a játékvezetőnek is közbe kellett lépnie és a sárga lap is előkerült. A strandröplabdapályán igencsak szokatlan jelenetek végén már felálltak egymással szembe a durcás lányok, amikor a DJ lépett közbe és betette John Lennon "Imagine" című számát.

Végül szent lett a béke
Fotó: Jeff PACHOUD / AFP

Az olimpia egyik hagyományos dalának hallatán az addig komoly arcot vágó sportolók mosolyogni kezdtek, majd a közönség is énekelni kezdte a dalt, ami után szent volt a béke a pályán és a lelátón is. A DJ profi munkát végzett, a meccs mehetett tovább, ami végül a brazilok végső sikerét hozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!