A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az ötkarikás játékok a végéhez közelednek, és ilyenkor nagy a teher a versenyzőkön, hiszen mindenki tőlük várja az érmeket.

A Sportgarden interaktív kiállítás a magyar sporttörténet legkiemelkedőbb pillanataiba enged bepillantást a látogatóknak a Margitszigeten, és a helyszínen több olimpiai bajnokkal és sportszakemberrel is találkozhatnak a vendégek. Legutóbb a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportegészségügyi vezetője, az olimpiai ezüstérmes Baumann Dániel volt a Sportgarden vendége, akivel a sportág vonzerejéről és az olimpiai versenyekről beszélgettünk.

Kajak kettesben nagyszerű napot zártunk pénteken Párizsban, annak ellenére is, hogy Kopasz Bálint és Varga Ádám nem jutott döntőbe. Azok után, hogy a nőknél Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra második, Pupp Noémi és Fojt Sára pedig holtversenyben harmadik lett, a férfiak versenyében Nádas Bence és Tótka Sándor is ezüstérmet szerzett – írta meg korábban a Magyar Nemzet.

Teher van a kajak-kenusokon

Az Origo Sport podcastjának korábbi vendége Baji Balázs volt, aki az atlétikával és az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban osztott meg gondolatokat. Legutóbb a kézilabda volt soron, és a téma kivesézésében a Tatai AC utánpótlás-koordinátora, Márton Ádám volt a segítségünkre. A hetedik adásban pedig, mi más, mint a kajak-kenu sportágról beszélt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportegészségügyi vezetője, Baumann Dániel.

Eddig négy érmet szereztünk, és a szakmai vezetés is ennyit jósolt a magyar csapatnak előzetesen. A tegnapi nap folyamán a női kajak négyesünk egy meglepetés bronzérmet szerzett, ami egy fantasztikus eredmény volt 

– kezdte mondandóját Baumann Dániel, aki szerint nemcsak lovasnemzet vagyunk, hanem a folyóink és vizeink miatt a kajak-kenuban is otthonosan mozognak az erre felkészített sportolóink. Németország mögött Magyarország a legeredményesebb kajak-kenus nemzet, a mieink ebben a sportágban huszonnyolc aranyérmet szereztek – írta meg a Magyar Nemzet.

Az olimpia vége felé a szurkolók mindig a kajak-kenusoktól várják az érmeket, ami teher is egyben. Ezek a sportolók mindennap lementek az edzőteremben, rengeteg belefektetett év van benne, és megannyi lemondás, ezt sokan nem látják – folytatta a sportegészségügyi vezető, aki nem ment ki Párizsba a magyar küldöttséggel.

Baumann Dániel szerint aki egyszer belekóstolt a kajak-kenuba, az valószínűleg végleg szerelembe esik a sportággal. Aki ellátogat egyszer egy vízitelepre, az vissza fog vágyni oda. Nem beszélve arról, hogy a sárkányhajózást vagy SUP-ot is kipróbálhatják a fiatalok. Az utóbbiban versenyeket is rendeznek már – árulta el Baumann Dániel, aki szerint utánpótlásvonalon nagyon jól áll a sportág, és több lehetőség is van a kajak-kenu világában elhelyezkedni olyannak is, akiből végül nem lesz versenyző.

Baumann Dániel a szombati napon Kopasz Bálinttól és Varga Ádámtól vár kiugró eredményt férfi K-1 1000 méteren, és még egy nevet említett. Csipes Tamara bombaformában van, bár az utolsó napon már nagyon fáradt lehet. Bízom benne, hogy slusszpoénként akár ő is nyerhet egy aranyat – zárta gondolatait Baumann Dániel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!