A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
112 ponttal verte meg a magyar U14-es fiú kosárlabda-válogatottat a lengyelek hasonló korosztályú csapata egy szlovéniai utánpótlástornán szerdán. A vereség aránya döbbenetes és elkeserítő.

Szlovéniában zajlik egy nemzetközi utánpótlás kosárlabdatorna, amelyen a magyar U14-es fiúválogatott is részt vett. A magyar fiatalok szerdán a lengyelek ellen léptek pályára 

és 112 pontos, döbbentes különbségű vereséget szenvedtek. A lengyelek végül 144-32-re győzték le a magyar fiatalokat.

A magyar csapat az első és a harmadik negyedben összesen 6-6 pontot, a negyedik negyedben 8 pontot dobott. Csak a második negyedben sikerült 10 pont fölé menni, ekkor 12 pontnál állt meg a számláló.

A vereségre természetesen lehet azt mondani, hogy csak egy utánpótlástorna volt, hogy semmi jelentősége nincsen egy ilyen felkészülési meccsnek. Aki azonban ezzel áltatja magát, az tévúton jár. Ez a döbbenetes vereség minden ott lévő magyar fiatal számára rettenetes élmény lehetett. Arról nem is beszélve, hogy mindez milyen képet fest az, hogy egy magyar válogatottat - legyen az utánpótlás csapat vagy bármilyen - ilyen arányban legyőznek. 

Csak abban lehet reménykedni, hogy a magyar fiatalok gyorsan kiheverik ezt a sokkot és soha többet nem szaladnak bele ilyen mértékű verésbe.

Akinek van kedve, az alábbi videón az egész meccset megnézheti.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!