Vágólapra másolva!
A magyar férfi csapat 2,5-1,5 arányban legyőzte Litvániát a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, míg a női csapatunk 3-1-re verte Ausztriát.

A Magyar Nemzet számolt be a szerdai nap eseményeiről. Lékó Péter a szicíliai védelem Fb5-ös változatában meglepte ellenfelét, Paulius Pultineviciust, így gyorsan fölénybe került világossal, mindössze a 23. sötét lépésig kellett az ellenfél kapitulációjáig várni. Szanan Szjugirov maradt ki ezúttal a csapatból, így Berkes Ferenc játszott a harmadik táblán és szívós, precíz játékkal növelte az előnyt, ám végül döntetlenre rontotta a partiját. A negyedik táblán Gledura Benjámin világossal némileg vakmerően játszott, a Szláv védelem szerint kezdődő partiban erőltette a támadást a királyszárnyon, majd minőség áldozatot hozott, azonban az időzavarban az ellenfele szerencsére eltévedt, így Gledura némi előnnyel egyszerűsített a végjátékra. Az időkontroll után már Gledura presszionált a győzelemért, ám a vezér és futó, két gyalog előny kontra vezér és bástya végjátékban nem találta meg a győzelemhez vezető tervet, így döntetlennel ért véget a parti. 

Rapport Richárd mintha csak csapattársa fellélegzésére várt volna, és amikor Gledura túljutott a krízisen és lényegében biztossá vált a magyar csapat győzelme, egyből döntetlenre adta a maga partiját. Jelenleg Magyarország Üzbegisztánnal, Örményországgal és Szerbiával holtversenyben feljött a 3–6. helyre, a tábla pontok alapján a negyedik.

Sakkolimpia, 7. forduló, a magyar csapatok eredményei:

Nyílt verseny:
Litvánia–Magyarország 1,5-2,5
Venezuela–Magyarország B 0,5-3,5
Dánia–Magyarország C 3,5-0,5

Az élcsoport: 1. India 14 pont, 2. Irán 13, 3–6. Üzbegisztán, Magyarország, Örményország, Szerbia 12-12. A táblapontok alapján Magyarország a negyedik.

Nők:
Ausztria–Magyarország 1-3
Malajzia–Magyarország B 2,5-0,5
Magyarország C–Kenya 4-0

Lékó Péterről pedig itt hallhat érdekességeket:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!