Vágólapra másolva!
A Ferencváros nem jutott csoportkörbe a férfi kézilabda Európa-ligában, ám saját közönsége előtt 34-32-re kerekedett a dán Bjerringbro-Silkeborg fölé a párharc vasárnapi, népligeti visszavágóján.

A Ferencváros múlt héten 45-27-re kikapott a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában, így hihetetlen csodára lett volna szükség ahhoz, hogy megfordítsa a férfi kézilabda Európa-liga-selejtezőjében megrendezett párharcot. Ez végül nem sikerült, de a Fradi a magyarországi visszavágót szoros meccsen bravúrral így is meg tudta nyerni. A továbbjutó viszont a Silkeborg lett, Pásztor István vezetőedző együttese így lemarad az El első csoportköréről, ahol ezáltal egyedüliként a Tatabánya képviseli a magyar színeket.

Fradi, Ferencváros, Silkeborg, Európa-liga, férfi kézilabda, FTC-Green Collect
A Ferencváros férfi kézilabdacsapata győzött a visszavágón, de nem jutott be az Európa-liga első csoportkörébe
Fotó: fradi.hu

A Ferencváros hátrányból fordította meg a Silkeborg elleni visszavágót

A vasárnapi összecsapás eleje kiegyenlített volt, az első húsz perc után 11-11 volt az állás, az első játékrész hajrájában azonban négy góllal is elhúzott a vendég együttes (14-18), a szünetre innen tudott két találatra zárkózni a Ferencváros. A fordulás után tíz perccel ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző (21-21). A továbbjutó kérdése egy pillanatig sem volt kérdéses, a hazaiak a mérkőzés megnyeréséért hajtottak, ez végül két góllal sikerült is.

Győri Mátyás kilenc góllal, Borbély Ádám 12 védéssel járult hozzá a visszavágó megnyeréséhez, a silkeborgi Nikolaj Christensen 11 találatával lett a mérkőzés legeredményesebbje – írta meg az MTI.

Eredmény, férfi kézilabda Európa-liga-selejtező, visszavágó:

FTC-Green Collect – Bjerringbro-Silkeborg (dán) 34-32 (16-18)
lövések/gólok: 52/34, illetve 50/32
gólok hétméteresből: 5/2, illetve 5/3
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Továbbjutott: a Silkeborg, 77-61-es összesítéssel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!