Vágólapra másolva!
A címvédő Győr odahaza 28-26-ra nyert a dán Team Esbjerg ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton.

Ez a két csapat a sorozat két legnagyobb esélyese az európai szövetség (EHF) előzetes rangsora szerint: a címvédő Győr az első, a legutóbb bronzérmes Esbjerg a második az erősorrendben - írja az MTI. 

Győri Audi ETO KC, női kézilabda
Nagy sikerrel kezdett a Győri Audi ETO KC a BL-ben
Fotó: Győri Audi ETO KC/Facebook

Legutóbb június első napján, a budapesti négyes döntő elődöntőjében találkozott a két fél, akkor 24-23-ra kerekedett felül Per Johansson vezetőedző együttese.

Kapkodó, rohanó játék jellemezte a találkozó elejét, a győriek sokáig nem találták a tavalyi év legjobb női játékosának választott norvég Henny Reistad ellenszerét, aki csapata első hét találatából hatot vállalt magára. 

A kisalföldiek javuló védekezése és Sandra Toft védései nyomán viszont az első félidő hajrájában az addigi kiegyenlített állásról elmozdult a Győr (14-9), a nyári igazolások közül a jobbátlövő Dione Housheer brillírozott, mind a hét lövését gólra váltotta a szünetig, amelyre négygólos különbséggel vonulhattak a felek.

A találkozóra kilátogató 4492 néző örömére a második félidő elején hatékony és időnként látványos megoldásokkal rukkolt elő a nyáron átalakult ETO, amelynek kapuját kilenc perc alatt csupán egyszer vette be a dán rivális, és a Győr a kilencgólos különbségért is támadhatott 21-13-nál. A játékrész második felében viszont közelíteni tudott az Esbjerg, kihasználva, hogy a házigazda védelme veszített a hatékonyságából. 

A záró öt percre 27-25-tel fordultak a csapatok, az utolsó három percen belül pedig kétszer is egyenlíthetett volna az Esbjerg, ám Hatadou Sako kulcspillanatban büntetőt védett - ez volt az egyetlen hárítása -, a végjátékban pedig a hazai publikum támogatását élvező Győr tudott koncentráltabb maradni, így győzelemmel kezdte meg a csoportkört.

A mérkőzés legeredményesebbje és legjobbja Reistad lett 15 góllal, csapata találatainak több mint felét szerezve. Housheer mind a 11 lövéséből betalált, Toft 12 hárítással vette ki részét a sikerből.

A győriek jövő vasárnap Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya együtteséhez, a júniusban BL-ezüstérmes HB Ludwigsburghoz látogatnak.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC-Team Esbjerg (dán) 28-26 (16-12)
lövések/gólok: 41/28, illetve 41/26
gólok hétméteresből: 8/8, illetve 8/6
kiállítások: 6, illetve 6 perc


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!