Vágólapra másolva!
Többségbe kerülhetnek a nők a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségében a szombati tisztújító közgyűlést követően.

A MOB a Pesti Vigadóban tartja a tisztújító közgyűlését, amelynek keretében az elnök, két alelnök és hét elnökségi tag megválasztására kerül sor. Az MTI azt írja, hogy a vezető tisztségre a szervezetet 2022 februárja óta irányító Gyulay Zsolt az egyetlen jelölt, aki tovább szeretné folytatni a munkát az ötkarikás testület élén.

GYULAY Zsolt
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az alelnöki posztra csak a tisztséget eddig is betöltő Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a jelölt.

Az elnökség fennmaradó hét helyére 15-en pályáztak, közülük a MOB honlapja szerint pénteken Baji Balázs, Kovács István, Márton Zsolt Krisztián és Molnár Tamás visszalépett. Jelenleg így Bacsa Péter (Magyar Birkózó Szövetség), Berki Krisztián (Magyar Torna Szövetség), Csisztu Zsuzsa (Magyar Sportújságírók Szövetsége), Imre Géza (Magyar Vívó Szövetség), Kolbenheyer Zsuzsanna (Magyar Jégkorong Szövetség), Kovács Antal (Magyar Judo Szövetség), Nagy Tímea (Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete), Pálinger Katalin (Magyar Kézilabda Szövetség), Sinkó Andrea (a MOB-elnökség delegáltja), Szabó Tünde (Magyar Úszó Szövetség) és Szász Emese (Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja) pályázata van érvényben - így többségbe is kerülhetnek a nők a vezetőségben. Eddig csak egy női tagja volt a grémium választott részének, Pálinger Katalin személyében.

Négy tag automatikusan, hivatalából eredően tagja a MOB elnökségének, ők Schmitt Pál, a NOB tiszteletbeli tagja, Fürjes Balázs, a NOB állandó tagja, Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, valamint Baji Balázs, a MOB sportolói bizottságának elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!