Vitor Baia még nem tett le a válogatottságról

Vágólapra másolva!
Még nem mondott le a válogatottságról és ezzel együtt az Európa-bajnoki szereplésről a portugál Vitor Baia, az FC Porto kapusa. A 34 éves hálóőr, aki eddig 79-szer játszott a nemzeti tizenegyben, annak ellenére bizakodik a június 12-én kezdődő, hazai rendezésű kontinensviadalon való részvételben, hogy a szövetségi kapitány Luiz Felipe Scolari 16 hónapos működése óta egyszer sem hívta meg a keretbe.
Vágólapra másolva!

"Még nem adtam fel a reményt" - mondta Baia, aki tavaly UEFA-kupát nyert a Portóval, idén pedig bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. "Bármikor szívesen megyek a válogatotthoz."

Érdekesség, hogy Scolari egyszer azzal "alázta" meg Baiát, hogy az FC Porto harmadik számú kapusának, Bruno Valénak küldött meghívót. A brazil szakember nem indokolta meg, miért hanyagolja a rutinos kapust, az ezt firtató kérdéseket udvariasan elhárítja.

Baia 1990-ben mutatkozott be a portugál válogatottban és a 2002-es világbajnokság végéig kihagyhatatlan volt az együttesből. Elképzelhető, hogy Scolari őt tartja bűnbaknak a csúfos vb-szereplésért, a portugálok ugyanis már a csoportmérkőzések során elbuktak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről