Maradona és Matthäus a spanyolok mellett

Vágólapra másolva!
A spanyol válogatottnak szurkol a júniusi Európa-bajnokságon Diego Maradona, az argentinok futball-legendája, míg a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitány úgy véli, a hispánok a titkos esélyesei a kontinensviadalnak.
Vágólapra másolva!

"A spanyolok, az olaszok és a németek a legesélyesebbek, de a szívem a spanyolokhoz húz" - mondta a 47 éves világbajnok Cannes-ban, a Maradona by Kusturica című életrajzi filmjének a premierjén.

Az "isteni Diego" a végső győztes ügyében nem foglalt állást, mondván: ha tudná, már rég tett volna rá pénzt valamelyik fogadóirodánál.

"A spanyolok számos világversenyre utaztak ki esélyesként, de most senki nem emlegeti őket. Talán éppen ezért ezen a tornán érhetnek el átütő sikert" - mondta Lothar Matthäus, a német válogatottsági rekorder, aki külön kiemelte Fernando Torrest, a Liverpool csatárát, mint a kontinensviadal lehetséges sztárját.

Matthäus továbbá hozzátette, hogy amelyik gárdának olyan kitűnő labdarúgó van a keretében, mint Cesc Fabregas, annak nincs miért aggódnia.

Ugyanakkor az olaszokkal szemben aggályainak adott hangot, szerinte többen, így Fabio Cannavaro, Christian Panucci és Marco Materazzi túlvannak pályafutásuk csúcspontján.

Emiatt azt jósolja, hogy a franciák és a hollandok is megelőzik a Squadra Azzurrát a "halálcsoportban", amelynek az említett trión kívül még Románia a tagja.

"Franciaország lesz az Európa-bajnok" - zárta szavait a Bildnek adott nyilatkozatában Matthäus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről