A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az amerikai Venus Williams harmadik egyéni Grand Slam-diadalát aratta vasárnap, miután a wimbledoni női döntőben 1 óra 8 perc alatt legyőzte a belga Justine Henint.

női egyes, döntő:

Venus Williams (amerikai, 2.) - Justine Henin (belga, 8.) 6:1, 3:6, 6:0

A tengerentúli klasszis rendkívül simán, 19 perc alatt nyerte a nyitó játszmát. Williams óriási erőfölényben volt, 1:1 után vette el először ellenfele adogatását, majd könnyedén növelte előnyét. A folytatásban Henin magára talált, egyre többször meglepte riválisát, s az sem zavarta meg, hogy 3:2-es vezetésénél több mint negyedórás esőszünet következett. A belga 4:3-nál breakelt, s 28 perc alatt egyenlített.

A döntő szettben ismét az amerikai akarata érvényesült, bombaerős ütéseire Henin ritkán tudott válaszolni. Venus Williams 1:0-nál nagy csatában elnyerte a belga szerváját, majd egyre nagyobb fölénybe került. Az európai teniszező a végén már lélekben feladta a kilátástalan küzdelmet.

Venus Williams tavaly Wimbledonban és a US Openen nyerte meg a női egyest.

"Tavaly szinte magától ment minden, idén sokkal nehezebben nyertem meg a tornát. Nagyon boldog vagyok. Justine nagyszerű játékos, a jövőben még többször döntős lehet. A fináléban is remekül teniszezett" - mondta V. Williams.

"Venus volt a torna legjobb játékosa, ma is az ő akarata érvényesült. A második játszmában keményebben teniszeztem, de a harmadikban ismét ő volt az erősebb" - ismerte el ellenfelét Henin.

férfi páros, döntő:

Johnson, Palmer (amerikai, 4.)-Novak, Rikl (cseh, 3.) 6:4, 4:6, 6:3, 7:6 (8-6)

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!