Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Birkózószövetség (FILA) szerdai, lausanne-i elnökségi ülésén a 2001-es vb rendezési jogát elvették New Yorktól, s az eredetileg "összevont vb" különválik. A szabadfogású és női vb-t november 21-25. között Szófiában, a kötöttfogású vb-t november 28.-december 2. között Athénban rendezik meg.

A rendezést eredetileg elnyert amerikai szövetség a New Yorkot ért szeptember 11-i terrortámadás után először visszalépett a házigazda szerepkörétől, ám néhány nap múlva két hét gondolkodási időt kért, s ennek letelte után visszakozott, hogy mégis vállalná a rendezést. A végső szót azonban a FILA mondta ki, s ez a görög és a bolgár fővárosnak kedvezett. New York helyére beugróként tíz ország pályázott, köztük Magyarország is, így a magyar szövetség vezetői csalódottan vették tudomásul a döntést.

"Természetesen szomorúak vagyunk, hogy a FILA nem a mi javunkra döntött" - szögezte le Gáspár Tamás főtitkár. "Tavaly és idén is Budapest rendezte a szabadfogású Eb-t, a veterán-vb-nek idén Székesfehérvár adott otthont, s amikor egy vb-re ilyen sok jelentkező van, ezek komoly érvek az ellenoldalon. Sajnos reális a döntés, hogy ezúttal nem ránk esett a választás, de nem lehetünk telhetetlenek."

Korábban:

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről