Vágólapra másolva!
Az amatőrként olimpiát, két-két világbajnokságot és Európa bajnokságot nyerő, profiként szintén világ- és Európa-bajnok Kovács István szombat este Dariusz Michalczewski gáláján az amerikai Steve Trumble ellen lépett utoljára kötelek közé hivatalos mérkőzésen, Gdanskban. Kokó a harmadik menetben kétszer is a padlóra küldte ellenfelét, ezért a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást.

Az ökölvívásban nem igazán divat búcsúmérkőzést rendezni, Kokó azonban úgy érezte, nem egy sajtótájékoztatón, hanem a szorítóban kell elköszönnie szurkolóitól. Ellenfe, Steve Trumble mérlege nem volt túl ijesztő, az amerikai 11 győzelem mellett 15 vereséget szenvedett, s akár vesztett, akár nyert, mérkőzései általában kiütéssel fejeződtek be.

Az első menet az ismerkedés jegyében telt, kontrára játszott mind a két bunyós, ám Kovács így is többször eltalálta ellenfelét. A második menetben Kokó beleerősített, s bár ő is kapott egy ütést, fölénye egyértelművé vált.

A harmadik menetben sem változott a kép, Trumble kapott egy nagy sorozatot, mozgása egyre bizonytalanabbá vált, nem sokkal később pedig egy jobb kezes ütéstől a földre került. Az amerikai ekkor még felállt, de Kokó nem várta meg a menet végét, jobbal újra leküldte Trumble-t, ami egyben a mérkőzés, és Kovács István pályafutásának végét jelentette.

Az összecsapás után Kokó kisebb ünnepség keretében búcsúzott el a közönségtől, edzőitől, s az Universum vezetőitől.

Dariusz Michalczewski huszonegyedik alkalommal védte meg félnehézsúlyú WBO világbajnoki címét. A Németországban élő, lengyel származású bokszoló a második menetben kiütötte kihívóját, az amerikai Joey de Grandist. A szülővárosában diadalmaskodó 33 éves Tigrisnek a mostani volt a 46. profi győzelme és továbbra is veretlen.

Korábban:

Fórum:

Fel a fejjel Kokó! Szeretünk!

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mindent egy helyen az Eb-ről