Vágólapra másolva!
Bodrogi László mindenekelőtt a célba érésre törekszik az idei, centenáriumi Tour de France-on, ám ha lehet, egy szakaszt is elcsípne.

Bodrogi László tavaly első magyarként vágott neki a világ legrangosabb kerékpáros körversenyének, a Tour de France-nak, s teljesítette is a 3278 kilométeres össztávot. Összetettben a 62. helyen fejezte be a viadalt, ám az időfutamokon (amely műfajban egyébként világbajnoki bronzérmes) megcsillogtatta kivételes tudását. A prológon tizedik lett, ez első kronót pedig az ötödik, míg a másodikat a harmadik helyen fejezte be.

"Hogy megismétlem-e tavalyi produkciómat? Meglehet. Ám az az igazság, hogy az első, hosszabb időfutam nem kifejezetten sík terepen zajlik majd, így nem lesz könnyű dolgom" - mondta az [origo]-nak Bodrogi László. "A második, Nantes környéki kronó már inkább kedvez nekem, azon jobb esélyem van egy kimagasló eredményre."

Bodrogi az [origo] érdeklődésére azt is elárulta, hogy nem csak az időfutamokon szeretné letenni a névjegyét. "Nagyon szeretném elcsípni az egyik szakaszt, jó lenne belekeveredni valami hosszú szökésbe. A hegyeket remélhetőleg jobban bírom majd, mint tavaly, de igazából nem ezekben az etapokban gondolkozom: inkább sík terepen lenne esélyem a győzelemre. Természetesen nincs arra vonatkozó terv, hogy mikor szökjek meg, majd meglátjuk, lesz-e egyáltalán esély erre."

Bodrogi tavaly a Mapei kerekeseként vághatott neki a körversenynek, az olasz építőipari óriás azonban azóta elállt a csapat támogatásától, így annak neve Quick Step-Davitamon lett. A felállás nagyjából ugyanaz maradt, bár egy nagy nevet azért megszerzett az együttes: a Tour örök pöttyös trikósa, Richard Virenque is Bodrogi csapattársa lett, s a hegyeken állítólag számít is a magyar segítségére. "A csapaton belül mindenki ugyanolyan helyzetben van egyelőre, senki nincs kijelölve első vagy éppen utolsó számú versenyzőnek. Azaz csapatként vágunk neki a Tournak, s majd kiderül, ki számíthat esetleg támogatásra."

Ami az esélyeket illeti, Bodrogi sem vár csodát, azaz Lance Armstrongot érzi befutónak. "Nem hiszem, hogy bárki megverheti, bár az ONCE spanyoljaival azért meggyűlhet a baja, különösen Beloki lehet veszélyes rá. Ullrich is ott lehet a legjobb tízben a végelszámolásnál, a győzelemre azonban nincs esélye: ezt ő maga is bevallotta a svájci körverseny után."

Bodrogi befejezésként elmondta: "Tavaly életemben először rajtoltam a Touron, nem is lehetett más a célom, mint hogy célba érjek. Ehhez képest nem rossz az a 62. hely, amit végül megcsíptem összetettben, ennél idén sem várok sokkal jobbat. Remélhetőleg most is ott leszek a Champs-Élysées-n rendezett befutón, szakaszgyőzelemmel a tarsolyomban..."

Mindent egy helyen az Eb-ről