Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint csütörtök hajnaltól ismét Los Angeles ad otthont a női teniszezők hárommillió dollár összdíjazású világbajnokságának, amelynek egyéni küzdelmeiben ezúttal nyolc játékos vesz részt. Az amerikai Serena és Venus Williams, valamint honfitársnőjük, Lindsay Davenport sérülés miatt nem lép pályára, így a világelsőség sorsa a két belga, Kim Clijsters és Justine Henin-Hardenne között dől el.

Nyolc hölgy. Hat nap. Hárommillió dollár. Ezekkel a frappáns (?) mondatokkal reklámozza a WTA-világbajnokság hivatalos honlapja a magyar idő szerint csütörtök hajnalban kezdődő viadalt, egyetlen apró szépséghibával: a nyitólapon annak a Serena Williamsnek a fotója díszeleg, aki már hetekkel ezelőtt bejelentette, nem indul a női tenisz idei legjobbjainak seregszemléjén. (A szerkesztők azóta észlelték a bakit, már Jennifer Capriati erőlködését láthatjuk.)

Nem ő lesz azonban a torna egyetlen hiányzója, nővére, Venus is visszalépett hasfalhúzódás miatt, no meg Lindsay Davenport részvételétől is el kell tekintenie a Los Angeles-i szervezőknek. Akiknek - valljuk be - igencsak főhet a fejük a három amerikai sztár távolmaradása miatt, elvégre tavaly a nézők már bebizonyították, annyira nem érdekli őket a női tenisz. A STAPLES Center bántóan foghíjas lelátói előtt küzdöttek akkor még egyenes kieséses rendszerben a legjobbak, pedig akkor az összes hazai kedvenc rajthoz állt. Képzeljük csak el, Williamsek nélkül mennyire fogja érdekelni a jenkiket a torna... (Reméljük, ránk cáfolnak!)

A világbajnokság csoportbeosztása

Vörös-csoport:
Kim Clijsters (Belgium)
Amélie Mauresmo (Franciaország)
Jelena Gyementyijeva (Oroszország)
Chanda Rubin (Egyesült Államok)

Fekete-csoport:
Justine Henin-Hardenne (Belgium)
Jennifer Capriati (Egyesült Államok)
Anasztaszja Miskina (Oroszország)
Szugijama Ai (Japán)








Pénzdíjak, egyes:






A nyitónap műsora:






k. d.

Mindent egy helyen az Eb-ről