Vágólapra másolva!

Aubéli a bronzért csatázhat a birkózó-vb-n

Aubéli Ottó elődöntőbe jutott a budapesti birkózó-világbajnokságon a férfi szabadfogásúak 120 kg-os súlycsoportjában, ám ott vereséget szenvedett a kubai Alexis Rodrigueztől, így a harmadik helyért csatázhat.

Szerda délelőtt jól sikerült Aubéli Ottó bemutatkozása a budapesti birkózó-világbajnokságon, miután első mérkőzésén magabiztos legyőzte a kanadai Ari Taubot.

Az összecsapás hazai szempontból nem okozott csalódást, ugyanis Taubnak láthatóan nem nagyon volt elképzelése arról, hogyan érjen el pontokat, míg Aubéli nagyon türelmesen, okosan birkózott és mindkét menetben egyszer-egyszer kitolta vetélytársát a szőnyegről, így könnyedén nyert. A idei Európa-bajnoki bronzérmes magyar nehézsúlyú versenyző eddig háromszor találkozott riválisával, s mindig nyert.

Aubélinak az elődöntőbe kerülésért a lengyel Maksymilian Witekkel kellett megküzdenie, s esélyesként szőnyegre lépve ugyancsak magabiztosan nyert.

Az első menetben hosszas fogáskeresések után Witek szorult helyzetéből megpróbált kihátrálni, ám elesett, az Európa-bajnoki bronzérmes magyar villámgyorsan ráugrott és mögé került. Az így szerzett egy ponttal Aubélié lett a részsiker, két perc múlva pedig már a győzelem is, ugyanis a második periódusban egy ledöntésnek köszönhetően gyorsan előnyhöz jutott, ellenfelének pedig nem volt esélye az egyenlítésre.

Az elődöntőben a magyar nehézsúlyú a kubai Alexis Rodriguezzel találkozott, s bár a karibi birkózó volt a találkozó esélyese, szerettük volna, ha borul a papírforma. Sajnos azonban a kubai egyszerű taktikát alkalmazva mindkét menetben kétszer tolta a zónán kívülre Aubélit és ezzel nagy csatában, de győzni tudott. A magyar sportoló a bronzéremért mérkőzhet.

(MTI) / [origo]

Mindent egy helyen az Eb-ről