Vágólapra másolva!
Pavuk Viktória hatodik lett a műkorcsolyázó Grand Prix-sorozat pekingi állomásán. Az MTK 20 éves versenyzője a kűrben két helyet előre lépett élete első felnőtt GP-viadalán.

Pavuk Viktória a 2004-es budapesti Európa-bajnokságon komoly szenzációt szolgáltatva végezett a negyedik helyen, s eredményének köszönhetően a meghívásos Grand Prix-sorozatban is indulhatott volna, éppen a pekingi állomáson, ám az év végén sérülést szenvedett, s kénytelen volt kihagyni a viadalt.

Nem léphetett jégre idén az év eleji torinói Eb-n sem, a moszkvai vb-n azonban már ott volt, amelyen a hosszú kihagyása után a 18. helyen végzett. S mivel a Budapesten Eb-aranyat nyert Sebestyén Júlia az orosz fővárosban 12. lett, az összeadott 30-as helyezési számmal két indulónk két - hivatalosan nem névre szóló - olimpiai kvótát szerzett a jövő évi torinói játékokra. (Három hete a bécsi kvalifikációs versenyen Tóth Zoltán, valamint a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánckettős is megszerezte a kvótát.)

Az idei Grand Prix-sorozatban október végén az Atlantic Cityben rendezett Skate Americán Sebestyén Júlia tíz induló között csak a nyolcadik helyen végzett. A Skate Canadán, St. John's városában nem volt magyar induló, mert az ide meghívott Hoffmannék sérülés miatt nem utaztak el.

A hét végi Kína-kupán Pavuk Viktória a rövid program után tíz induló között a nyolcadik helyen állt, de a szombati szabadkorcsolyázásban jelentősen javított, s végül hatodik lett. Pekingben a győzelmet az orosz Irina Szluckaja szerezte meg, aki 2005-ben az Eb-n és a vb-n is aranyérmes lett

Kína-kupa Grand Prix, nők, végeredmény:
1. Szluckaja (orosz) 196,12
2. Aszada (japán) 176,60
3. Arakava (japán) 173,60
4. Liasenko (ukrán) 160,70
5. Jan Liu (kínai) 145,92
6. Pavuk Viktória 129,84.

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről