A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia a kűrben két helyet előre lépett, s így a 22. helyen végzett a kanadai Calgaryban rendezett műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon. A vb utolsó aranyérmét a női versenyben hatalmas meglepetésre a szenzációs szabadkorcsolyázást bemutató Kimmie Meissner nyerte. Az 17 éves amerikai versenyző élete második felnőtt világversenyén szerepelt, ezt megelőzőleg egy hónapja a torinói olimpián a hatodik helyen végzett.

Szombaton este a női szabadkorcsolyázásban csupán Sebestyén Júlia révén voltunk érdekelve, aki a rövid program után az utolsó helyen csúszott be a legjobb huszonnégy közé, míg másik indulónk, a közvetlenül mögé, huszonötödik helyre sorolt Pavuk Viktória számára már pénteken véget ért a világbajnokság.

Pavuknak sem volt jó szezonja, de a 2004-es budapesti Eb-n aranyérmes, s az abban az esztendőben vb-6. Sebestyén számára 2006 egyenesen vesszőfutásnak bizonyult: a lyoni Eb-n a 14., a torinói olimpián a 18. helyen végzett, majd az ötkarikás játékok után edzőt váltott, de az azóta eltelt egy hónap nem lehetett elegendő arra, hogy kikászálódjon a hullámvölgyből.

A vb-n sajnos a kvalifikációban és a rövid programban is rengeteget hibázott, s tulajdonképpen nagy szerencsével került be a legjobb huszonnégy közé. Itt a kűrben rögtön az elején elesett a tripla flipből, a Lutza csak kétfordulatos lett, de ezután némileg összekapta magát.

A tripla Rittbergert szépen megugrotta, a tripla Salchow, dupla toe-loop kombinációja, valamint a rövid programban elhibázott dupla Axelje is hibátlanra sikerült. Két helyet előre lépett, s végeredményben a 22. helyen zárt, ami azonban eddigi legrosszabb világversenyes eredménye. Pályafutása elején, az első két világbajnokságán 19. volt.

Ami a legjobbakat illeti, a kűrt a Torinóban ezüstérmes amerikai Sasha Cohen kezdhette az első helyről, aki az olimpiai bajnok japán Sizuka Arakava távollétében a legnagyobb esélyesnek számított. Az utolsó csoportban elsőként jégre lépve azonban sokat bizonytalankodott, s a programja végén a tripla Salchow-ból el is esett.

Az utána következő honfitársa, a mindössze 17 éves, élete második felnőtt világversenyén szerepelő Kimmie Meissner - aki a rövid program után a harmadik helyen állt - szenzációs kűrt futott, benne a nőknél két legnehezebbnek számító kombinációval, a tripla flip, tripla toe-looppal, és a tripla Lutz, tripla toe-looppal.

Meissner egy hónapja a torinói olimpián csak hatodik volt, de most a kűrje után az élre állt, s végül meg is nyerte a világbajnokságot. Nagy meglepetésre, de abszolút megérdemelten. Cohent pedig még a japán Fumie Suguri is megelőzte.

Eredmények, nők:
1. Meissner (amerikai) 218,33
2. Suguri (japán) 209,74
3. Cohen (amerikai) 208,88
4. Szokolova (orosz) 202,27
5. Nakano (japán) 195,65
6. Meier (svájci) 195,11
... 22. Sebestyén Júlia 142,30

Fábik Tibor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!