A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia női kézilabdatornájának második körében a magyar válogatott 25-24-re nyert Brazília ellen. Jól kezdte a magyar csapat a mérkőzést, de a védekezés kissé szétesett és a helyzetkihasználással is voltak gondok, így a brazilok 15-12-es vezetéssel mehettek szünetre. A második félidő elején nem találta a ritmust a magyar válogatott, ám ezt követően jelentősen feljavult és egy szenzációs hajrát bemutatva megfordította és megnyerte a drámai meccset.

Golovin Vlagyimir csapata az első meccsén jól kezdett az olimpiai címvédő és házigazda franciák ellen, majd szoros küzdelemben 31-28-as vereséget szenvedett. A magyar válogatottra a második fordulóban az a brazil együttes várt, amely meglepetésre a nyitómeccsén 29-18-ra legyőzte Spanyolországot. Klujber Katrinékra nagyon fontos meccs várt a továbbjutás szempontjából, a magyar szurkolók pedig fantasztikus hangulatot teremtettek mindehhez.

2024Párizsolimpia, 2024párizsiolimpia, Olimpia2024, OlimpiaPárizs, Párizs2024,  kezdés, szurkolók, magyar szekció
A magyar szurkolók szép számmal voltak jelen a brazilok elleni meccsen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Első félidő

Böde-Bíró Blanka már az első percben kivédett egy ziccert, majd Kuczora Csenge góljával vezetést szerzett a magyar csapat. Egy hetessel a brazilok először vezettek az ötödik percben, a magyaroknak pedig a kapufával nem volt szerencséjük a meccs elején. Kuczora remeklésének is köszönhetően sikerült fordítani, majd a 10. percben 5-3-as magyar előny helyett 4-4 állt a kijelzőn. 

Óriási tempóban zajlott a játék, Klujber okos gólja után Böde-Bíró védett hatalmasat. 

Füzi-Tóvizi góljával a 12. percben a kétgólos vezetés is összejött, de a brazilok időkérése után kiegyenlített, sőt, fordítani is tudott az ellenfél.

IMG_6129
Nagyon szoros küzdelem zajlott a pályán a meccs elején
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Debreczeni-Klivinyi szép betörés után egyenlített, a brazil támadás végén pedig ismét Böde-Bíró hárított egy nagy lövést. Golovin Vlagyimir együttese nagyszerű támadásokkal tudott helyzetbe kerülni, de a helyzetkihasználással voltak gondjai. Nagyon szoros és kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, a 22. percben pedig Klujbert állították ki két percre, ez volt a meccs első két perces büntetése. A 25. percben már négy góllal vezetett Brazília, kissé tanácstalanok voltunk támadásban és a védelmünkön is gyakran megtalálták a rést a dél-amerikaiak. 

A félidő hajrájához érve is rendre visszaállt a négygólos különbség, de Albek Anna utolsó pillanatos átlövésével 15-12-re alakult az állás a szünetben.

2024Párizsolimpia, 2024párizsiolimpia, Olimpia2024, OlimpiaPárizs, Párizs2024, 2024 Paris olympic games, 2024.07.28., női, kézilabda, Magyarország, Brazília, kezdés
A magyar csapat 15-12-es hátrányban volt a félidőben a brazilok ellen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Második félidő

Kuczora az első félidőhöz hasonlóan a másodikat is jól kezdte, a 24 éves klasszis találatával két gólra zárkózott fel a magyar csapat. Araujo góljával 16-13-ra módosult az állás, aztán mindkét oldalon kimaradtak helyzetek és percekig nem változott az eredmény. De Paula passza után Araujo megint növelte a brazil előnyt, Kuczora gyors gólja után "beragadt" a magyar csapat és Golovin időt is kért.

IMG_6164
Klujber Katrinnak is meggyűlt a baja a harcias brazil játékosokkal
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

De Paula révén a 39. percben már öt góllal vezettek a brazilok, egyre nagyobb bravúrra lett volna szükség a magyar lányoktól a fordításhoz. Ezt követően pillanatok alatt változás történt, két gyors találattal már csak három volt közte, úgy tűnt, elkapják a fonalat Szöllősi-Schatzlék, bár a remeklő De Paulát nem igazán tudták tartani. A 43. percben Simon Petra kettőre csökkentette a brazil előnyt, emiatt gyorsan időt is kért az ellenfél edzője. 

Ettől kissé összeszedettebbé váltak a brazilok, ám Golovin friss cseréinek is köszönhetően feljöttünk 20-19-re a 47. percben.

IMG_6159
Vámos Petra kőkemény csatát vívott a brazilokkal
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Fernandes is megrázta magát a folytatásban, két gyors gólt lőtt a brazil játékos, ám Márton Gréta gyönyőrű villanásának köszönhetően ismét sikerült visszaállítani mínusz egyre a különbséget az utolsó 10 percre fordulva. Egy erősen megkérdőjelezhető bírói döntésnek köszönhetően Papp Nikolettet két percre kiállították, Klujber pedig emberhátrányban nagy kapufát lőtt éles szögből. Vámos Petra remek góljával 23-22-re módosult az eredmény, majd egy kockázatos indítás után a brazilok lefülelték a labdát. Óriási izgalmakat hozott a hajrá, teljesen nyitott volt a mérkőzés. Janurik sikeresen megzavarta a brazilok heteslövőjét, majd a remek formában játszó Debreczeni-Klivinyi kiegyenlített. Simon bombájával 24-24 volt az állás négy perccel a vége előtt, Böde-Bíró pedig újabb szenzációs bravúrt mutatott be. 

A brazilok időkérése után sikeresen védekezett és megszerezte a labdát a magyar csapat, majd 23 másodperc maradt és egy góllal el lehetett dönteni a meccset. 

Az utolsó pillanatokban óriási gólt szereztünk a 19 éves Simon Petra révén és 25-24-re megnyertük a rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzést. 

Ezzel Párizsban első győzelmét ünnepelhette a női válogatott.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Magyarország-Brazília 25-24 (12-15)

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!