A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
November 4-én újabb amerikai nehézsúlyú bokszoló tesz kísérletet arra, hogy megtörje a szovjet utódállamokból származó öklözők hegemóniáját a királykategóriában. Az óriási ütőerővel bíró Shannon Briggs Szergej Ljahovicstól próbálja meg elvenni a WBO világbajnoki címét.

A "Fehér Farkas" (23-1-0) ugyan még csak első címvédésére készül, mióta április elsején Lemon Brewster legyőzésével világbajnok lett, önbizalomban és az ellenfél becsmérlésében azonban máris a legnagyobbak közé tartozik.

"Briggs védekezése egy nagy nulla, nagyon könnyű eltalálni. Annyit tud felmutatni, hogy keményet tud ütni jobbal, viszont olyan lassú, mint a nagymamám. Addig fogom ütni, amíg meg nem hal a ringben" - nyilatkozta nagyon Ljahovics, cseppet sem foglakozva azzal, hogy amikor kitűzték a párharcot, még meglehetősen elismerően beszélt ellenfeléről.

A másodvirágzását élő Briggs (47-4-1) eredetileg Vlagyimir Klicskót skalpjára vágyott, az ukrán azonban kikosarazta, így került a képbe a Don King szervezésében létrejött Ljahovics elleni csata.

Miként a hétvégén Valujevtől TKO-val kikapó Barrett vagy a Maszkajev által kórházba küldött Rahman, úgy a brooklyni raszta is hazafias küldetéstudattal száll szembe a keleti ellenféllel. "Amikor Joe Louis kiütötte Max Schmelinget, tudatta az országgal, hogy még mindig mi vagyunk a legjobbak" - vont párhazumot a múlttal Briggs. "Ezek az orosz bajnokok nem ellenségeink, de ahogy a dolgok alakulnak mostanság Irakban és az Egyesült Államokban, biztos jót tenne egy győzelem. Én leszek az az amerikai bajnok, aki visszadja az emberek hitét!"

A szakemberek szerint a fent említett összecsapások közül Briggsnek van a legnagyobb esélye arra, hogy megtörje az exszovjet uralmat a nehézsúlyban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!