Vágólapra másolva!
A szófiai M-tel szuperverseny hetedik fordulója után Krishnan Sasikiran egypontos előnnyel vezet. Az indiai nagymester sötéttel nagy kalandok után nyert a többször is hibázó azeri Sahriyar Mamedgyarov ellen. A játéknap rangadója, az angol Michael Adams és a bolgár Veszelin Topalov összecsapása pontosztozkodással végződött. Nem bírt egymással az amerikai Gata Kamsky és a román Niviu-Dieter Nisipeanu.

Újonc a szófiai tornán az indiai Krisnan Sasikiran, de remekül állja a sarat a 19-es kategóriájú viadalon. A hatodik fordulóban az angol Michael Adams ellen nyert, a hetedik játéknapon holtversenyes társára, Sahriyar Mamedgarovra mért csapást. Az azeri nagymester kedvező állásban többször is hibázott, az időkontroll utáni első lépésben azonnal vesztőt húzott.

A csalódott Michael Adams és a rossz kezdés után magához tért Veszelin Topalov rangadója is bővelkedett fordulatokban. Az angol nagymester a szicíliai védelem ún. zárt változatában előnybe került, a bolgár exvilágbajnok csak nehézségek árán tudta befejezni haderejének fejlesztését. Időzavarban Adams hibázott, gyalogot vesztett, de a fél pont nem forgott veszélyben. A szicíliai védelem Paulsen-változatában remizett az amerikai Gata Kamsky és a román Liviu-Dieter Nisipeanu.

A 7. forduló eredményei:
Gata Kamsky (amerikai, 2705) - Liviu-Dieter Nisipeanu (román, 2693) döntetlen (Szicíliai védelem, 47)
Sahriyar Mamedgyarov (azeri, 2757) - Krishnan Sasikiran (indiai, 2690) 0 - 1 (Angol megnyitás, 41)
Michael Adams (angol, 2734) - Veszelin Topalov (bolgár, 2772) döntetlen (Szicíliai védelem, 52)

A verseny állása:
1. Krishnan Sasikiran 4,5 pont
2-4. Veszelin Topalov, Sahriyar Mamedgyarov és Michael Adams 3,5
5-6. Liviu-Dieter Nisipeanu és Gata Kamsky 3

A 8. forduló párosítása:
Nisipeanu - Adams
Topalov - Mamedgyarov
Sasikiran - Kamsky

Mindent egy helyen az Eb-ről