A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Véget értek a találgatások: Lance Armstrong indul a jövő évi Tour de France kerékpáros körversenyen. Ezt az amerikai kerékpáros szóvivője közölte.

Az AP amerikai hírügynökség elérte telefonon a kerekest is, aki jelenleg Tenerifén edzőtáborozik csapatával, az Asztanával.

"Butaság lenne azt hinni, hogy ott tudom folytatni, ahol három-négy éve abbahagytam. Azt viszont elmondhatom, hogy soha ilyen jól nem éreztem magam december elsején, mint ebben az évben. Kérdés, hogy ezt az edzettségi állapotot mennyire tudom majd a versenyeken kamatoztatni. Mentálisan úgy érzem magam, mint 1998-ban vagy 1999-ben" - hangoztatta Armstrong.

Hozzátette: tisztában van vele, hogy most mint a 2007-es Tour-bajnok Alberto Contador segítőjeként kell tekernie: "A legjobb fickóért hajtok majd. A kerékpár csapatsport, és mindannyian győzni szeretnénk."

A rekorderként hétszeres Tour-győztes (1999-2005) Armstrong három év kihagyás után idén jelezte: visszatér, de az egészen mostanáig nem volt biztos, hogy vállalja a jövő évi franciaországi viadalt, ugyanis nem felhőtlen a viszonya az őt doppingolással vádoló francia szervezőkkel, újságírókkal és szurkolókkal.

A 37 esztendős legendás kerékpáros a rák elleni küzdelemmel indokolta visszatérését. Azt már korábban bejelentette, hogy pályafutása során először indul a Giro d'Italián. Az olaszországi viadalt 2009 májusában tartják, a Tourra júliusban kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!