Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen kiemelt Czink Melinda megszerezte vasárnap pályafutásának első WTA-trófeáját, miután a 220 ezer dollár összdíjazású, quebeci fedettpályás tenisztorna döntőjében három szettben legyőzte a cseh Lucie Safarovát.

A világranglistán 52. magyar másodszor szerepelt WTA-viadal fináléjában, az első alkalommal - 2005 januárjában, Canberrában - kikapott a szerb Ana Ivanovictól.

Ugyancsak balkezes ellenfele, a negyedik helyen kiemelt Safarova (50.) - akivel még sosem találkozott tétmérkőzésen - ezzel szemben már hetedszer játszhatott döntőt, és négyszer nyert is.

A viadal honlapja szerint a 26 éves Czink 2:2-nél elvesztette az adogatását, majd 3:5-nél két szettlabdát hárított. Ezután viszont a cseh játékos ismét hozta a szerváját és vele együtt a 43 perces első játszmát is 6:4-re.

A folytatásban 2:1-es vezetésnél, öt elpuskázott lehetőség után végre Czinknek is összejött a brék, aki lendületbe jött, és csakhamar besöpörte a 39 perces második felvonást (6:3).

A döntő játszma elején a budapesti születésű teniszező rögtön elvette négy évvel fiatalabb riválisának szerváját, ám megremegett a keze, és ellenfele 3:3-nál kiegyenlített. Innentől fej fej mellett haladt a két játékos egészen 5:5-ig, amikor Czink ismét brékelt, és a meccsért adogathatott.

A következő gémet semmire nyerte, így 2 óra 16 perces csata után megszerezte pályafutásának első WTA-trófeáját. A magyar játékos sikeréért 37 ezer dollárt és 280 ranglistapontot kapott.

eredmény, döntő:
Czink Melinda (5.) - Safarova (cseh, 4.) 4:6, 6:3, 7:5

Mindent egy helyen az Eb-ről