A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!

Magyarország megrendezné a 2013-as cselgáncsvébét

Magyarország megpályázza a 2013-as cselgáncs-világbajnokság rendezési jogát.

A sportági szövetség (MJSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth László elnök kifejtette: Budapestnek Londonnal, Rio de Janeiróval és Bakuval kell megküzdenie a lebonyolításért.

"A nemzetközi szövetség, az IJF jövő augusztusban, a tokiói vb során dönt arról, hogy melyik város lesz a házigazda - mondta az MJSZ első embere. - Mellettünk szólhat, hogy 2013-ban lesz esedékes az IJF-tisztújítás is, és Marius L. Vizer elnök Budapesten él."

A vb "felvezetéseként" a magyar szövetség szervezi jövőre a második hivatalos veterán világbajnokságot, amelynek pontos helyszínét később jelölik ki.

"Első körben természetesen a fővárosi lebonyolításban gondolkodunk, de ha nem akad megfelelő partner, akkor vidékre visszük a 35 év feletti öregfiúkat - tette hozzá Tóth László. - Az IJF egyébként nemrég tartott egy szavazást a honlapján a veterán vb helyszínéről, és Magyarország végzett az első helyen, megelőzve Riót és Montrealt."

A kétszeres vb-bronzérmes és Európa-bajnok - amúgy épp 29. születésnapját ünneplő - Ungvári Miklós kifejtette, hogy továbbra is kétlaki életet kíván élni, azaz ingázni fog hollandiai klubja és az MTK-Erzsébetváros között.

A hamarosan életbe lépő szabálymódosítások kapcsán Csernoviczki Csaba szakágvezető elmondta, hogy tilos lesz öv alatt fogni, így visszatér a klasszikus dzsúdó, és eltűnnek a birkózáshoz hasonló technikák. A tatamikon jövőre három helyett már csak egy bíró működik közre, akinek munkáját adó-vevő és videokontroll segíti majd.

Az október 3-án, Miskolcon rendezett csapat Eb-n súlyos térdsérülést szenvedett, vb-harmadik Baczkó Bernadett a nap folyamán műtéten esik át, és egyelőre nem tudni, hogy mekkora kihagyás vár rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!