Vágólapra másolva!
Roger Federer, a tenisz világranglista svájci éllovasa biztos abban, hogy az idei év sok sikert hoz számára, jóval több tornát nyer mint tavaly, és újra legyőzhetetlen lesz.

"Tavaly már az évkezdés sem volt a legjobb, folyamatosan fájt a hátam: kikaptam Murraytől, Nadaltól és Djokovictól is" - nyilatkozta minden idők egyik legjobb teniszezője. "Nagyon keményen készültem az új idényre és hiszem, hogy az idén eredményesebb leszek, mint tavaly."

A svájci játékos indul a hétfőn rajtoló 1,11 millió dollár összdíjazású dohai férfi tornán. Tavaly az elődöntőben kapott ki Katarban a brit Andy Murraytől és a folytatás sem az elképzelései szerint alakult: az Australian Openen nem tudott diadalmaskodni, miután a spanyol Rafael Nadal legyőzte a döntőben.

A Roland Garroson viszont teljesült a nagy álom: először sikerült győznie a párizsi nyílt bajnokságon, majd Wimbledonban is remekelt. Így 15 trófeával az övé minden idők legtöbb egyéni Grand Slam-sikere, megelőzte Pete Samprast az örökrangsorban, és újra világelső lett.

"Még több tornát, még több Grand Slam-viadalt szeretnék nyerni. Nagy dolgokra készülök" - ígérte.