Vágólapra másolva!
A Brit Ökölvívó Ellenőrző Bizottság továbbra is vizsgálja David Haye és Audley Harrison nehézsúlyú világbajnoki mérkőzését, és utasította a találkozót szervező Hayemaker Promotionst, hogy egyelőre tartsa vissza Harrison pénzdíját.

A múlt hétvégén Haye a harmadik menetben ugyan kiütötte riválisát, ám addig sem ő, sem kihívója nem igazán tettek sok ökölvívásra emlékeztető mozdulatot, a kritikán aluli színvonal miatt pedig sok pay per view előfizető folyamodott kártérítési igénnyel a Sky Sport televíziós csatornához.

A bizottság december 8-án ülésezik, várhatóan mindkét bunyóst beidézik, Harrisonnak a nullához közelítő teljesítményére, Haye-nek pedig a fogadási botrányára kell magyarázatot adnia. Haye ugyanis a meccs után elmondta, hogy pénzt tett fel a saját, harmadik menetes KO-győzelmére, később viszont már tagadta ugyanezt.

"Megvizsgáljuk, mit mondott David, az első és második nyilatkozatát is" - nyilatkozta a bizottság főtitkára. "A testület figyelmeztetheti őt, de számos más eszköz is rendelkezésünkre áll. Ami Audley-t illeti, némi pénzt már fizettek neki, de javasoltuk a promóternek, hogy ne folyósítson neki többet addig, amíg a vizsgálatunk le nem zárul."

Profiboksz.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről