Vágólapra másolva!
Hiába nyerte meg az első két játszmát Roger Federer, akinek a döntő szettben két meccslabdája volt, végül a világelső Novak Djokovic jutott a US Open döntőjébe.

Roger Federer számára az volt az elődöntő tétje, hogy megmarad-e az esélye arra, hogy 2011-ben begyűjtsön egy Grand Slam-trófeát. A svájci klasszis rövidítésben be is húzta az első szettet, majd az elsőhöz hasonlóan magas szívonalú játékot hozó másodikat is, pedig 1-3-ról még visszajött a szerb, Federer egy újabb bréket követően kiszerválta a játszmát, és egy lépésre volt a döntőtől.

A harmadik szettben Djokovic feltámadt, gyorsan elhúzott 3-0-ra, és 6-3-mal szépített. A negyedik játszma a harmadik lenyomata volt, Djokovic megint brékkel nyitott, frissebben mozgott, pontosabban ütött, és kiharcolta a döntő szettet.

Federer összekapta magát az ötödik játszmára, 4-3-ig mindketten hozták a saját adogatásukat, de Djokovic elbizonytalanodott a nyomás miatt, és Federer három és fél óra után a meccsért, a döntőért adogathatott. El is jutott két meccslabdáig, de Djokovic előbb egy vagány ritörnnel életben tartotta a reményeit, majd egy Federer-tenyeres a hálón megpattanva kipattant, és a lélektani előnyt meglovagolva a világelső elvette a svájci adogatását.

Federer nem is tudott már kimászni a gödörből, Djokovic elképesztően pontosan játszott, és egy újabb brékkel nyerő pozícióba hozta magát, amit nem is engedett ki a kezéből.

US Open, elődöntő, férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) - Federer (svájci, 3.) 6:7 (7-9), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5

Mindent egy helyen az Eb-ről