Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather ügyvédje, Richard Wright kérvényt nyújtott be arra vonatkozólag, hogy védence a büntetéséből hátralevő időt házi őrizetben tölthesse le.

A bunyós június 1-én kezdte meg 87 napos büntetésének letöltését, miután bűnösnek találták korábbi élettársa bántalmazásának ügyében.

A jogi képviselő elmondása szerint Mayweather orvosa nemrégiben látogatást tett a bunyósnál, akit természetesen egyedül tartanak fogva, és feljegyezte, hogy az ökölvívó fogyott, sokat veszített izomtónusából, hiszen a fogvatartás alatt csak napi kb. 800 kalóriát fogyaszt, és mivel üveges ásványvizet nem ihat, folyadékot is keveset vesz magához.

A cella, amiben Mayweather a mindennapjait tölti, állítólag alkalmatlan arra, hogy a sportoló bármilyen edzésmunkát végezzen, a mozgásra biztosított kétszer 30 percnyi időtartam pedig nem sok mindenre elég. Ezek a a körülmények Mayweather jogásza szerint komoly befolyással lehetnek a bunyós jövőbeli pályafutására, hiszen egy 35 éves ember már nehezebben regenerálódik és kerül formába.

Wright azt is hozzátette, hogy a házi őrizetet nem Mayweather meglehetősen nagy luxussal felszerelt házában képzelik el, hanem másutt, egy jóval egyszerűbb szálláson.

Az ügyész nem lelkesedik az elképzelésért, elmondása szerint már egyszer engedményt tettek Mayweathernek, mikor a Miguel Cotto elleni mérkőzése miatt elhalasztották a büntetés kezdetét, az edzésekre pedig lenne lehetősége a börtönben az ökölvívónak, ő azonban maga döntött úgy, hogy nem kíván ezzel élni, sőt, az intézményben felszolgált ételeket is nagyrészt visszautasítja.

Az ügyért felelős las vegasi bíró nyilatkozata szerint a hét vége felé kíván dönteni a házi őrizet kérelmének ügyében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!