Vágólapra másolva!
Megszigorítják a biztonsági intézkedéseket a vasárnap kezdődő sanghaji férfitenisz-tornán, miután a világranglista éllovasa, Roger Federer halálos fenyegetést kapott az interneten.

A fenyegetést egy rajongói oldalon tette közzé egy hozzászóló, aki azt írta, október 6-án megöli Federert, és a nyomatékosítás kedvéért egy képet is mellékelt, amelyen a teniszező térdel, miközben a hóhér épp lefejezni készül.

A sanghaji rendőrség már vizsgálódik az ügyben, és közleményben tudatta, hogy mindent megtesznek majd a játékosok védelme érdekében. Federert is igyekeznek elzárni a nézőktől, nem lesz autogramosztás, az edzései zárt kapuk mögött zajlanak majd, és a gépe nem a legforgalmasabb sanghaji reptéren száll majd le.

Érhető, hogy a kínai rendezők és a rendőrök komolyan veszik a fenyegetést, Szeles Mónika esete óta jóval szigorúbbak a biztonsági feltételek a tenisztornákon. Az újvidéki születésű Szelest 1993-ban, a hamburgi tornán szúrta hátba egy Günther Parche nevű férfi, aki Steffi Graf nagy rajongója volt. Szeles szerencsére kisebb sérüléssel megúszta a merényletet, de a trauma még évekig nyomasztotta őt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!