Vágólapra másolva!
Babos Tímea oldalán a lengyel Alicja Rosolskával az első fordulóban búcsúzott párosban vasárnap a kínai Ningbóban zajló, 125 ezer dollár összdíjazású keménypályás nőitenisz-tornán.

A verseny honlapja szerint a 20 éves soproni játékos és partnere - akiket másodikként emeltek ki - a Han Hszin-jun, Mijamura Miki kínai, japán duótól kapott ki két szettben.

A párosban idén már öt tornagyőzelmet elérő Babos egyesben a hetedik helyen rangsorolt kazah Jaroszlava Svedovával találkozik hétfőn, magyar idő szerint 7.30 óra körül.

eredmény, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Han Hszin-jun, Mijamura Miki (kínai, japán) - Babos Tímea, Alicja Rosolska (magyar, lengyel, 2.) 7:6 (7-4), 6:4

Az első helyen kiemelt Balázs Attila, illetve Bukta Ágnes nyerte meg vasárnap a teniszezők országos bajnokságát, a budapesti Grand Slam Parkban.

A férfiaknál a sorozatban hatodik elsőségét megszerző Balázs nagy csatában verte a szintén Davis-kupa-kerettag Filipenkó Viktort, míg a nőknél Bukta - aki júliusban a budapesti tornán élete első WTA-mérkőzését nyerte - két szettben bizonyult jobbnak a kiemelés nélküli Argyelán Csillánál. A legjobb 16 év alatti játékosnak járó Körmöczy-vándordíjat Bondár Anna vehette át.

eredmények, döntő, férfiak:
Balázs Attila (1.) - Filipenkó Viktor (3.) 7:6 (7-1), 5:7, 6:2, 6:2

nők:
Bukta Ágnes (1.) - Argyelán Csilla 7:5, 6:2

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!