A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Már nemcsak a magyar, a külföldi sportsajtó is kiemelten foglalkozik Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup magánéleti válságával. Az olasz La Gazetta dello Sport, valamint különböző úszó szakportálok is összefoglalták az elmúlt napok, hetek eseményeit, ebből szemezgettünk.

A Gazetta hangzatos címmel indít, mely szerint elképzelhető, hogy

Katinka házassága zátonyra futott.

A cikk megemlíti, hogy a medencében verhetetlen úszóklasszis és a parton eksztázisban őt biztató Tusup között semmihez sem hasonlítható összhang alakult ki az évek során, a hírek szerint azonban elválhatnak a páros útjai.

Erről árulkodnak legalábbis a Katinka és Shane közösségi oldalán található bejegyzések, a közelmúltban ugyanis külön-külön láthatóak a posztokban, holott

korábban csak és kizárólag közös képeket tettek fel egymásról.

Az olasz portál kitér arra is, hogy a napokban egy díjátadó rendezvényre is hivatalosak – egyértelműen az Év Sportolója Gálájáról van szó, ahol mindketten esélyesek a maguk kategóriájában – és nagy kérdés, hogy megjelennek-e személyesen a rendezvényen.

Külföldön is csak találgatják, hogy fog-e még együtt örülni Hosszú Katinka és Shane Tusup Fotó: Mudra László - Origo

A Swimvortex.com cikke

magyar médiumokra hivatkozva – köztük az Origóra – szintén

arról számol be, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága válságban van, az utóbbi időben eltávolodtak egymástól, a szakember alighanem már emiatt nem kísérte el feleségét a decemberi rövidpályás úszó Európa-bajnokságra. A cikk szerzője megemlíti, hogy talán Tusup heves vérmérséklete lehetett a kirobbantó oka a problémának, hiszen többek között Katinka nevelőedzőjével, Pass Ferenccel is minősíthetetlen stílusban kiabált a közelmúltban.

A Swim Swam nevű oldal annyival egészítette ki saját összefoglalóját, hogy Katinka Tusup nélkül, Miamiban kezdte meg a felkészülést az idei versenyekre, majd bemásolták azt a rövid Facebook-bejegyzést, melyben a páros elismeri, hogy valóban nehézségeken és megpróbáltatásokon megy keresztül a házasságuk.

Ezenfelül megemlíti az Iron Lady brandet, amelyet együtt építettek fel, és amelynek sorsa kérdéses lesz abban az esetben, ha végül nem sikerül kibékülniük.

Az egyértelmű, hogy Magyarországon mindenki azért drukkol, hogy rendeződjön Katinka és Shane viszonya, a külföldi kommentelők azonban más véleményen vannak. Egyikük szerint például

Tusupnak fontolóra kellene vennie a hazatérést az Egyesült Államokba, oda ugyanis sokkal jobban illene a stílusa, és könnyebben elfogadnák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!