Nagyot javítottak a magyarok a szlalom után kombinációban

SAMSAL Dalibor
Dzsongszon, 2018. február 9. Samsal Dalibor alpesi síző a phjongcshangi téli olimpia férfi lesiklás számának edzésén a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Osztrák olimpiai bajnoka van az alpesi sí összetettnek. Marcel Hirscher élete első olimpiai aranyérmét szerezte meg Phjonghcsangban. A lesiklást a két magyar, Kékesi Márton és Samsal Dalibor is épségben teljesítette, a szlalom után Samsal 32., Kékesi a 35. helyen áll összetettben.

Samsal Dalibor 49-es rajtszámmal indult. Neki a lesiklás nem az erőssége, ez meg is látszott a produkcióján. Hat másodperccel siklott gyengébben, mint a verseny éllovasa. Kékesi Márton ennél is visszafogotabban versenyzett, ő az utolsó helyen állt a szlalom előtt, hátránya majdnem 7 másodperc volt a listavezetőhöz képest.

A 62 versenyző érkező közül Kékesi Márton az utolsó lett 6,86 másodperces hátránnyal, Samsal Dalibor a 60. helyet érte el, 5,93 másodperces hátránnyal.

A német Thomas Dressené volt a lesiklás legjobb ideje, mögötte a norvég Aksel Svindal következett hét századmásodperces hátránnyal, míg a harmadik az osztrák Mathias Mayar.

Az osztrák Marcel Hirscher az alpesi sí összetett olimpiai bajnoka Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A szlalom után sokat léptek előre a magyarok, Samsal Dalibor 32., Kékesi Márton 35. kombinációban.

Az érmesek már megvannak: a jelenlegi legjobb férfi alpesi síző, Marcel Hirscher megszerezte a medálgyűjteményéből egyedüliként hiányzó olimpiai aranyérmet.

A hatszoros világbajnok és összetett világkupagyőztes sztár annak köszönheti sikerét, hogy az erősségének számító műlesiklásban a legjobb időt érte el, így a lesiklás utáni 12. pozícióból ugrott az élre.

Mögötte két francia szlalomspecialista szerezte meg az ezüst- és bronzérmet Alexis Pinturault és Victor Muffat-Jeandet személyében.

Eredmények:
Alpesi sí, férfi kombináció, olimpiai bajnok:
---------------------------------------------
Marcel Hirscher (Ausztria) 2:06.52 perc (1:20.56 p/45.96 mp)
2. Alexis Pinturault (Franciaország) 2:06.75 (1:20.28/46.47)
3. Victor Muffat-Jeandet (Franciaország) 2:07.54 (1:21.57/45.97)

Mindent egy helyen az Eb-ről