Vágólapra másolva!
Petrov Árpád 2018 elején vette át a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka edzéseinek irányítását, miután az Iron Lady kapcsolta megromlott edző-férjével, Shane Tusuppal. Petrov Árpád a Magyaredző.hu oldalnak adott interjút.

„Viszonyunkat partneri kapcsolatként, együtt gondolkodásként és szezontervezésként írnám le, ahol nincs alá-fölé rendeltségi viszony, mint mondjuk egy fiatal, kezdő sportoló esetében. Inkább tanácsadóként, provokátorként fogom fel magam, aki kikényszeríti a megoldást” – mondta Petrov Árpád kettejük kapcsolatáról.

Hosszú Katinka edzője, Petrov Árpád mosolyog a vízparton Fotó: Koncz Márton - Origo

Petrov Árpád hozzátette, Katinka korábbi edzőjével, Shane Tusuppal nem beszélt.

Petrov Árpád beszélt arról is, hogy egy háromszoros olimpiai bajnoknak is szüksége van a dicséretre, de konkrétan, tárgyilagosan és azonnal meg kell mondani neki, mi volt rossz, és mit kell tennie azért, hogy jobb legyen.

A 2018-as évről az edző úgy fogalmazott, elképzelései ugyan voltak, de azokat Katinka egyértelműen felülteljesítette.

„Mindent a 2020-as olimpia szemszögéből nézünk. Minden edzést, minden versenyt, mert az a legfontosabb cél” – tette hozzá Petrov, akinek egyébként négy másik tanítványa is van Hosszú Katinkán kívül, „de azt látni kell, hogy közülük van egy, aki a legfontosabb, Katinka.

tréningezhetnek együtt, számukra is kézzelfoghatóvá válik ez az út, mert láthatják, hogyan dolgozik, mit csinál, hogyan épül fel egy olimpiai aranyérmes sportoló. Azt hiszem, ez azért megfelelő kompenzáció.”

Mindent egy helyen az Eb-ről