Teljesen füstmentes lesz a tokiói olimpia

dohányzás nemdohányzó
TO GO WITH Health-SKorea-tobacco-lifestyle,FEATURE by Nam You-Sun This photo taken on May 21, 2012 shows a family walking past a sign highlighting a non-smoking zone at a plaza in Seoul. Seoul's city government has banned smoking in plazas, parks, near bus stops and schools. Offenders face a 100,000 won (86 USD) fine. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a 2020-as, tokiói olimpián és paralimpián minden létesítmény füstmentes lesz.

"A törvényekre, a szabályozásokra és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság iránymutatására alapozva a szervezők szigorúbb dohányzásellenes intézkedések mellett döntöttek a sportolók, a nézők egészsége és biztonsága érdekében" - olvasható a közleményben.
Japánban a legtöbb sportlétesítményben vannak dohányzásra kijelölt helyek, mivel Tokió a fejlett világ egyik olyan városa, ahol a legtöbben "füstölnek".

Ezúttal viszont sem a szabadtéri, sem a fedett helyszíneken és azok környezetében nem lehet majd rágyújtani.

Ez a szabályozás a tavalyi, phjongcshangi téli olimpiáéhoz hasonló, ezzel szemben az elmúlt két nyári ötkarikás játékokon, Londonban és Rio de Janeiróban voltak dohányzásra kijelölt helyek.
A távol-keleti szigetországban jelenleg minden ötödik ember cigarettázik, de ötven éve még a lakosság fele dohányzott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!