A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Muskó Péter, a magyar férfi asztalitenisz-válogatott új szövetségi kapitánya kellemes tehernek nevezte az elődjétől, Aranyosi Pétertől kapott örökséget.

A szakember a Kossuth Rádiónak elmondta: nagyon nem lepődött meg keddi kinevezésén, mert egy folyamat eredményeként kapta meg a posztot. Hozzátette: nehéz lesz elhagynia a női válogatottat, ahol napi szinten dolgozott Bátorfi Zoltán kapitánnyal és foglalkozott a játékosokkal.

A férfiválogatottról megjegyezte: elődje, Aranyosi Péter munkáját dicséri, hogy jól összerakta a csapatot és folyamatos volt a válogatott játékosok fejlődése.

"A másodosztályból feljutottak az első osztályba a csapat-világbajnokságon, ami nagyon nagy dolog. Ott aztán kivívni a bennmaradást, az még nagyobb feladat lesz, de kellemes teherként jellemezném az Aranyosi Péter által hagyott örökséget" - nyilatkozta.

A Pergel Szandra, Szudi Ádám párosra továbbra is sok verseny vár majd. Forrás: Gradvolt EndreEndizajn

Kifejtette: szakmailag azért nehéz most tervekről és célokról beszélni, mert az idei versenynaptárban történt sok halasztás és törlés miatt egyelőre semmi nem biztos.

"Kezdő dátumunk van egyelőre a szeptemberi egyéni, illetve csapat-világbajnokságra. Az is már megváltoztatott időpont. És bár mindössze egy hét van a kettő között, még az is lehet, hogy végül tényleg így rendezik meg, mert az olimpiai kvalifikáció sincs tisztázva" - mondta. Hozzátette: utóbbiban több érintettjük is van.

"Valószínű Majoros Bence és Szudi Ádám indul majd az egyéni kvalifikációban, míg a Szudi, Pergel Szandra páros előkelő helyen áll a kvalifikációs rangsorban. Ez lesz a prioritás, és nagyon sok múlik majd azon, hogy a nemzetközi szövetség hogyan állítja össze a versenynaptárát"

- közölte Muskó Péter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!