Csak kisebb változások vannak a tokiói olimpia új időrendjében

Tokyo 2020 Olympics will postpone to 2021 mystery virus Beijing Shenzhen people wear MASK China Jan. January 2020 China's Lunar New Year holiday Tens of thousands of people travel VISIT overseas holiday Wuhan city announce another patient die dead DEATH m
A NOB és Japán múlt kedden jelentette be a halasztást a koronavírus-járvány miatt
Vágólapra másolva!
Majdnem pontosan ugyanaz lesz az időrendi programja a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztott tokiói olimpiának, mint amit idénre terveztek.

A megnyitó ünnepség idén július 24-ről 2021. július 23-ra módosított időpontját már korábban nyilvánosságra hozták, de a teljes program mostanáig függőben volt, amikor is a szervezőbizottság ismertette az új terveket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 136. kongresszusán, amelyet online tartottak.

Az új menetrend szerint a tokiói játékok egy fukusimai softballmérkőzéssel veszi kezdetét két nappal a megnyitó előtt, azaz július 21-én helyi idő szerint reggel 9 órakor.

A bejelentés szerint mindenre egy nappal korábban kerül sor a 2020-as időrendhez képest, ugyanakkor az órarendben lesznek kisebb eltérések.

A programban a maratoni futás és a gyalogló számok helyszíne változatlanul Szapporó lesz. A hosszútávú atlétikai számokat azért tették át a Tokiótól 800 kilométerre északra lévő városba, mert a fővárosban nyáron jellemző hőség veszélyeztethette volna a sportolók egészségét.

Szinte észre sem fogjuk venni, hogy már nem 2020-at írunk Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kunihiko Miura

A szervezők számára a halasztásban az jelentette a legnagyobb problémát, hogy a sportolók olimpiai faluja és az esemény 42 létesítménye 2021-ben is rendelkezésre álljon, mivel az apartmanokat már eladták, míg több helyszín már le volt foglalva 2021-re. Júniusban még úgy nyilatkoztak, hogy a helyszínek 80 százaléka biztosított a jövő évi eseményre is, a szervezőbizottság pénteki tájékoztatása szerint ugyanakkor mostanra valamennyi létesítménnyel megszületett a szóbeli egyezség.

John Coates, aki a NOB részéről felügyeli az előkészületeket, úgy nyilatkozott,

hatalmas feladat volt annak biztosítása, hogy a helyszínek 2021-ben is rendelkezésre álljanak.

A tokiói olimpián 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik, és 339 számban hirdetnek bajnokot.

Mindent egy helyen az Eb-ről