Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic szerint még mindig nem biztos, hogy megrendezik-e januárban Ausztráliában a férfi teniszezők csapatversenyét, az ATP-kupát.

"Nem tudjuk, lesz-e ATP Kupa. Hallottunk néhány pletykát, hogy csak nyolc csapat indulhat. Nyilvánvalóan azt szeretnénk, hogy a dolgok ideálisak legyenek, de mi az ideális ilyen körülmények között?" - nyilatkozta Londonban, az ATP-világbajnokság helyszínén a szerb játékos.

Hozzátette, az ausztrál szövetségnek (TA) követnie kell az ország kormányának szabályozását és javaslatait, ezért úgy gondolja, hogy a címvédő szerb válogatott nem indulhat az ATP-kupán.

A csapatverseny tavalyi, első kiírását 24 együttes részvételével rendezték Brisbane-ben, Perthben és Sydneyben.

Novak Djokovic bizonytalan az ATP-kupa megrendezésében. Forrás: AFP/Helmut Fohringer

Craig Tiley, a TA főnöke kijelentette, hogy terveik szerint az ausztrál nyílt bajnokság előtt a felvezető tornákat is Victoria államban rendezik - beleértve az ATP-kupát is -, bár Daniel Andrews államelnök szerint ezt még nem lehet tényként kezelni.

A játékosoknak kéthetes karanténidőszakon kell átesniük a melbourne-i Grand Slam-torna előtt, ami logisztikai problémákat vet fel, mivel a szokásosnál jóval korábban kellene megérkezniük az országba.

Djokovic hozzátette, nagyon szeretne Ausztráliában játszani.

"A tenisz és a játékosok kedvéért remélem, hogy lesz Australian Open, valamint lehetőségünk lesz az ATP Kupán, és még legalább néhány tornán szerepelni" - nyilatkozta a világranglista vezetője.