Zárt kapus olimpiát is el tud képzelni a világbajnok úszó

swim Horizontal
Germany's Florian Wellbrock celebrates winning the Men's 1500m freestyle swimming final at the Tollcross swimming centre during the 2018 European Championships in Glasgow on August 5, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Florian Wellbrock, a németek kétszeres világbajnok úszója el tudná fogadni a nézők kizárását a versenyekről, ha az kell ahhoz, hogy megrendezhessék a nyári tokiói olimpiát.

"Számomra az olimpia igazi értelme, hogy a játékokon a sportolók megmutathatják a tudásukat, mindazt, amiért egész pályafutásuk alatt küzdöttek" – nyilatkozott egy úszószaklapnak a 2019-es dél-koreai vb-n 1500 méter gyorson és a nyílt vízi 10 kilométeres távon is győztes sportoló, hozzátéve: éppen ezért ő együtt tudna élni azzal, hogy szurkolók nem követhetnék a helyszíneken a viadalokat.

Wellbrock szerint a játékok törlése azt jelentené, legközelebb csak 2024-ben lenne lehetőségük arra, hogy a legfontosabb versenyen szerepelhessenek. Ráadásul jelenleg senki sem tudja, hogy több mint három év múlva mi lesz a helyzet a világban, és hogy milyen körülmények között lesz majd olimpia.

Mindent egy helyen az Eb-ről