Milák Kristóf még szokja az új légkört és új edzőjét

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.31., úszás, Milák Kristóf, döntő, 100m, 100 méter, ezüstérem, ezüst, érem, éremátadás
Silver medallist Hungary's Kristof Milak poses with their medal after the final of the men's 100m butterfly swimming event during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo on July 31, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
 Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf szerint új edzőjével, Virth Balázzsal elkövetkezendő időszakban elsősorban emberileg és szakmailag kell megismerniük egymást.

A 21 éves klasszis múlt csütörtökön jelentette be, hogy nyolc év után elválnak útjaik Selmeci Attilával, és a világbajnok Kapás Boglárkát is felkészítő Virth Balázzsal dolgozik tovább.

A 200 méter pillangón Tokióban aranyérmes világcsúcstartó az M1 aktuális csatornának arról beszélt, szoknia kell még a helyzetet, a sportszakmai tervekkel kapcsolatban már egyeztettek, mit szeretnének mindketten, és megtalálták a kompromisszumot, ugyanakkor ha neki bármi problémája lenne, akkor azt meg tudják beszélni a folytatásban is. Hozzátette, pont egy ilyen kapcsolatot keresett, ilyen társaságban találja meg magát a legjobban.

Milá Kristóf az év végi versenyeken már bizonyíthatja, hogy jó döntést hozott Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Milák Kristóf megjegyezte, természetesen a hosszú távú cél a párizsi olimpia, amely szerencsére már csak három évre van, míg idén az év vége lesz első sorban feszített tempójú, ugyanis az októberi budapesti világkupát követően novemberben a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságon, majd az országos bajnokságon, decemberben pedig a világbajnokságon - mindegyik 25 méteres medencében - is vízbe ugrik.

Virth Balázsról szólva Milák megjegyezte, a mostani időszak arról szól, hogy emberileg és szakmailag is megismerjék egymást, s hogy megtudják, miképpen lehetne őt előrébb vinni.

Mindent egy helyen az Eb-ről