Milánó megemelt költségvetéssel készül a 2026-os téli olimpiára

Horizontal
Mayor of Milan Giuseppe Sala (C) and members of the delegation of Milan/Cortina d'Ampezzo 2026 Winter Olympics candidate city react after the city was elected to host the 2026 Olympic Winter Games during the 134th session of the International Olympic Committee (IOC), in Lausanne on June 24, 2019. (Photo by Philippe LOPEZ / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Másfél milliárdról 1,58 milliárd euróra emelték a 2026-os olaszországi téli olimpia tervezett költségeit.

Az új büdzsét és üzleti tervet a szervező Milan Cortina 2026 igazgatótanácsa fogadta el, amelyet az Olasz Olimpiai Bizottság, a CONI elnöke, Giovanni Malago vezet - adta hírül az ötkarikás ügyekben járatos portál, az insidethegames.biz.

Így örült a milánói delegáció, amikor kiderült, hogy elnyerték a 2026-os téli olimpia rendezési jogát Forrás: AFP/Philippe Lopez

A frissített dokumentumok szerint a többletkiadást "fenntarthatósági kötelezettségvállalások növekedése", továbbá a "technológiai és kiberbiztonsági beruházások", a digitális fejlesztések indokolják.

A házigazdák eredetileg 1,5 milliárd eurós összköltségvetést terveztek. A bő négy év múlva esedékes téli játékokat február 6. és 22. között, a paralimpiát pedig 2026. március 6. és 15. között rendezik meg Milánóban és Cortina d'Ampezzóban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!