Vágólapra másolva!
A 18-szoros Grand-Slam győztes Chris Evert a hivatalos Twitter-csatornáján közölte, hogy korai stádiumú petefészekrákot diagnosztizáltak nála.

A 67 éves teniszcsillag decemberben sokkolta a diagnózis, de csak most osztotta meg a hírt a nyilvánossággal. Minden idők egyik legjobb női teniszezőjének borzalmas lehet ezt az egészet feldolgozni, ugyanis a húga, Jeanne 2020 februárjában halt, miután két és fél évig küzdött a petefészekrákkal.

– olvasható Evert Twitter-bejegyezésében és megerősítette azt is, hogy az Australian Open alatt is szakértőként fog dolgozni az ESPN televíziós csatornánál.

Chris Evert minden idők egyik legjobb játékosa Forrás: NurPhoto via AFP/Mehdi Taamallah

Evert minden idők egyik legsikeresebb női teniszjátékosa, és valószínűleg a legjobb salakpályás játékos. Egyesben összesen 18 Grand Slam-tornát nyert, ezzel az örökranglista élén álló Steffi Graf után osztja a második helyet Martina Navratilovával.

Evert és Navratilova a 70-es és a 80-as évek meghatározó játékosai voltak, akik nyolcvan meccset játszottak egymást ellen - ebből 43-at Navratilova, 37-et pedig Evert nyert meg. A nők között Evert hét Roland Garros-győzelmével és a hat US Open-tróeájával (Serena Williamsszel együtt) is csúcstartó.

Az amerikai játékos hétszer nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokságot, kétszer az Australian Opent, háromszor diadalmaskodott Wimbledonban és hatszor a US Openen.

Összesen 157 tornát nyert egyéniben és 32-t párosban.