Nagy áttörésnek nevezte tornagyőzelmét a magyar teniszező

GÁLFI Dalma
Gálfi Dalma kikapott a budapesti tenisztorna elődöntőjében
Vágólapra másolva!
Nagy áttörésnek értékelte az angliai Ilkleyben aratott tornagyőzelmét Gálfi Dalma, aki 17 helyet javítva, új karriercsúccsal már a 81. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A 100 ezer dolláros füves pályás verseny vasárnapi döntőjében a 23 esztendős magyar játékos a hazai pályán szereplő Jodie Anna Burrage-et (216.) verte három szettben, ezzel begyűjtötte 9. ITF-trófeáját, és a top 100 e heti legnagyobb ugrását mutatta be.

Gálfi Dalma tornát nyert a múlt héten Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Nem számítottunk erre, mikor a hét elején megérkeztünk. Az igazat megvallva felvezető versenyként tekintettünk erre a tornára edzőmmel, Bukta Ágival" - nyilatkozta a magyar szövetség közösségi oldalán a balatonfüredi sportoló.

"Játszottam már 100 ezres viadalon döntőt, viszont mindkettőt elvesztettem, így emiatt is ezt most nagy áttörésnek érzem. Ezek után pedig talán kijelenthető, hogy a füves pálya az egyik kedvenc borításom közé tartozik most már. Sokat segített, hogy az egész héten sikerült kiegyensúlyozottan szerválnom.

- árulta el Gálfi, aki először indul a felnőttek között a wimbledoni főtáblán.

A korábbi junior világelső 2015-ben Stollár Fannyval megnyerte a wimbledoni bajnokságot a lány párosok mezőnyében.

Az észak-angliai Ilkley jó ómen a magyar teniszezők számára, ugyanis Fucsovics Márton 2017-ben szintén ott nyerte meg karrierje addigi legfontosabb tornáját, egy ATP challenger-versenyt.

Mindent egy helyen az Eb-ről